Logo Binnenmaas
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Leidingtracé Blaaksedijk – Reedijk, ten behoeve van de mijnbouwlocatie Blaaksedijk, gelegen aan de Reedijk in Heinenoord’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken, ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid voor de aanleg van een tracé van de aardgastransportleiding tussen de mijnbouwlocatie ‘Reedijk’ gelegen aan de Buijensweg in Mijnsheerenland en de mijnbouwlocatie ‘Blaaksedijk, gelegen aan de Reedijk in Heinenoord’.

Vanwege de strijdigheid van het tracé van de aardgastransportleiding met de regels van het voor de onderhavige percelen geldende bestemmingsplan ‘correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied Binnenmaas’, is een procedure tot partiële herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Het betreffende voorontwerpbestemmingsplan is inmiddels opgesteld en ligt op grond van de gemeentelijke inspraakverordening vanaf 2 april 2012 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de balie van het servicecentrum Ruimte en Groen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. U kunt het voorontwerpbestemmingsplan ook raadplegen via de website van de gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder actueel/ter inzage en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘NL.IMRO.0585.BPMHLDReedijknamLT-VO01’.

Tijdens de periode dat het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het geven van een mondelinge zienswijze of voor een meer uitgebreide toelichting kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met mevrouw I. Voogt van de afdeling Ruimte en Groen, telefoonnummer 078-676 44 33.

30 maart 2012

Naar boven