Logo Neder-Betuwe
Vastgesteld beeldkwaliteitplan Veilingterrein Kesteren

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken op grond van de Inspraakverordening 2010, in samenhang met artikel 12a Woningwet, bekend dat de gemeenteraad op 8 maart 2012 vaststelde:

  • ‘Beeldkwaliteitplan Veilingterrein Kesteren’.

Het beeldkwaliteitplan fungeert in samenhang met het bestemmingsplan Veilingterrein Kesteren als toetsingskader voor bouwaanvragen binnen het genoemde bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is in dezelfde raadsvergadering vastgesteld.

Het beeldkwaliteitplan Veilingterrein Kesteren geeft een beschrijving van de te realiseren structuur, architectuur, inrichting van kavels en openbare ruimte. Het dient enerzijds ter inspiratie van initiatiefnemers en architecten. Anderzijds biedt het een toetsingskader voor de gemeente en de welstandscommissie omdat in dit document beoordelingscriteria voor beeldkwaliteit (voor zowel bebouwing, erfinrichting als openbare ruimte) zijn vastgelegd. Het beeldkwaliteitplan wordt als aanvullend welstandsbeleid opgenomen in de welstandsnota.

Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitplan staat geen beroep open.

Inzage: vanaf 29 maart 2012 op de inzageplaatsen:

  • digitaal: www.nederbetuwe.nl (onder Veel bezocht → Bestemmingsplannen/Structuurvisie 2010–2020 → Bestemmingsplannen ter inzage → link → Bekendmakingen 28 maart 2012)

  • analoog bij het Omgevingsloket dependance van de gemeente, Boveneindsestraat 6 in Kesteren.

Opheusden, 28 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe.

Naar boven