Logo Neder-Betuwe
Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder Veilingterrein Kesteren te Kesteren

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe stelden op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) een hogere, namelijk 68 dB, dan de voorkeurswaarde geluid van 55 dB voor spoorweglawaai vast voor de locatie ‘Veilingterrein Kesteren’ te Kesteren.

De hogere grenswaarde geluid is vastgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan het bestemmingsplan voor het realiseren van zowel commerciële en maatschappelijke (zorg)functies als woningen en is gebaseerd op het overlegde akoestisch onderzoek (SAB, kenmerk 71112.01, 15 juli 2011) met het bijbehorende formulier verzoek hogere grenswaarde verkeers- en spoorlawaai.

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor de specifieke bouwplannen een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Inzageperiode: 29 maart 2012 t/m 9 mei 2012

Inzageplaatsen:

  • analoog bij het Omgevingsloket dependance van de gemeente, Boveneindsestraat 6 in Kesteren

  • digitaal: www.nederbetuwe.nl (onder Veel bezocht → Bestemmingsplannen/Structuurvisie 2010–2020 → Bestemmingsplannen ter inzage → link → Bekendmakingen 28 maart 2012)

Schriftelijk beroep: tijdens inzagetermijn bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage en mogelijk door belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maakten alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres: zie hierboven), treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

28 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe.

Naar boven