Vastgesteld Bestemmingsplan ‘Veilingterrein Kesteren’ (Kennisgeving art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening)

Ter inzage voor eenieder ligt:

  • het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Veilingterrein Kesteren’.

Dit plan maakt de realisatie van zowel commerciële en maatschappelijke (zorg)functies als woningen mogelijk op het voormalige veilingterrein Kesteren en het direct ten westen daarvan gelegen perceel, waar voorheen landbouwmechanisatiebedrijf Van Rooijen was gevestigd.

Ter plekke zullen worden gebouwd een appartementencomplex met 70 (zorg)appartementen en zorgvoorzieningen, een uitbreiding van zorgcentrum De Schutse, een kerkgebouw en pastoriewoning ten behoeve van de Hersteld Hervormde Gemeente Kesteren, een kantoorgebouw ten behoeve van Waverijn accountants en belastingadviseurs en 38 grondgebonden woningen in diverse typologieën.

Inzageperiode: 29 maart 2012 t/m 9 mei 2012

Inzageplaatsen:

Schriftelijk beroep: tijdens inzagetermijn bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage en mogelijk door belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar maakten alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, danwel belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de aangebrachte wijzigingen.

Op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet wordt vermeld dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet op het besluit van toepassing is. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Daarnaast zal de Raad van State dit beroepschrift versneld behandelen.

In werking: Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Opheusden, 28 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe.

Naar boven