Logo Lingewaal
Voorbereiding bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’

Burgemeester en wethouders van Lingewaal maken bekend dat zij van plan zijn een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden voor alle bedrijventerreinen in de gemeente (met uitzondering van bedrijventerrein ‘De Oven’). Zij zijn verplicht de voorbereiding bekend te maken. Dat staat in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro).

Het bestemmingsplan is een actualisatie van de bestaande bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen en heeft grotendeels een consoliderend karakter. Aanleiding voor de actualisatie is:

  • De wettelijke verplichting tot actualisatie van de bestaande, veelal verouderde, bestemmingsplannen;

  • De bundeling van kennis over de verschillende bedrijventerreinen en planologische situatie;

  • Een plan met eenduidige bestemmingsplanregels.

Deze bekendmaking heeft uitsluitend een informatief karakter. In deze fase liggen er nog geen stukken ter inzage, kunnen er nog geen inspraakreacties of zienswijzen worden ingediend en worden nog geen instanties aangeschreven om een advies over het plan uit te brengen.

In het Lingewaal Journaal, via de gemeentelijke website en in de Staatscourant zal worden vermeld wanneer het voorontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ ter inzage wordt gelegd. Iedereen kan een reactie indienen op het voorontwerpbestemmingsplan.

Naar boven