Logo Graft-De Rijp
Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Gezondheidscentrum De Rijp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Graft-De Rijp maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Gezondheidscentrum De Rijp’ alsmede het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het plan met ingang van 28 maart 2012 gedurende zes weken tijdens openingstijden (op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur) op het gemeentehuis, Sloep 7 in De Rijp, ter inzage liggen. Dat is tot 9 mei 2012.

Het nieuwe bestemmingsplan dient als ruimtelijk ordeningskader voor het realiseren van een gezondheidscentrum waar twee huisartsenpraktijken, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk in kunnen worden gehuisvest. Het plangebied ligt op het Wollandje, aan de noordwestzijde van de bebouwde kom van De Rijp. Het plangebied heeft een oppervlakte van 0,9 hectare.

De stukken die ter inzage liggen zijn:

  • 1. het ontwerp van het bestemmingsplan (toelichting, regels en plankaart);

  • 2. het ontwerpraadsbesluit dat strekt tot het vaststellen van het genoemde bestemmingsplan en dat strekt tot het niet vaststellen van een exploitatieplan.

Gedurende de termijn dat het plan in ontwerp ter inzage ligt, kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen inzake het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpraadsbesluit bij de gemeenteraad van Graft-De Rijp. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Graft-De Rijp, postbus 16, 1483 ZG De Rijp, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Gezondheidscentrum De Rijp”’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de afdeling Ruimte & Welzijn via telefoonnummer (0299) 391950. Na afloop van de terinzagetermijn wordt het ontwerpbestemmingsplan, inclusief alle bijbehorende stukken, aan de gemeenteraad voorgelegd. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0365.BpRiGezcentrDeRijp-ON01

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de website van de gemeente Graft-De Rijp: www.graftderijp.nl → Actueel> Bekendmakingen → Bestemmingsplannen. Projectbesluiten en procedures.

Naar boven