Logo Asten
Aanvraag omgevingsvergunning Slobeendweg 5 te Heusden

Burgemeester en wethouders van Asten maken als bevoegd gezag het volgende bekend.

Op 21 juli 2011 heeft de heer H.J. Klein Zieverink, Slobeendweg 5 te Heusden een aanmeldingsnotitie ingediend voorafgaand aan een aanvraag om een omgevingsvergunning voor het veranderen en in werking hebben van zijn agrarisch bedrijf met melkkoeien, fokstieren en overig rundvee aan de Slobeendweg 5 te Heusden, gemeente Asten.

De notitie is opgesteld vanwege het oprichten van vier stallen voor het houden van 1.272 melkkoeien. De melkkoeien worden gehuisvest op emissiearme huisvestingssystemen in de nieuw te bouwen stallen 3, 4, 5 en 6. Verder wordt de in de inrichting geproduceerde mest verwerkt in een mestvergistingsinstallatie. Het geproduceerde biogas wordt in een WKK omgezet in warmte en elektriciteit.

Op basis van artikel 7.2, eerste lid onder b van de Wet milieubeheer, in samenhang met artikel 2, tweede lid, van het Besluit milieueffectrapportage, is de uitbreiding van een installatie voor het fokken, mesten of houden van dieren met meer dan 200 stuk rundvee onderworpen aan de beoordelingsplicht milieueffectrapportage.

Burgemeester en wethouders van Asten hebben besloten dat door de heer H.J. Klein Zieverink geen milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om omgevingsvergunning zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Asten leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 30 maart 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

College van burgemeester en wethouders van Asten, namens deze: de secretaris, W.M.A. Verberkt.

Naar boven