Logo Gelderland
Terinzagelegging bestemmingsplan buitengebied Munnikenland en definitieve besluiten

De nationale overheid geeft in haar ruimtelijk beleid veel aandacht aan het water in Nederland. Daaronder valt ook het verbeteren van de veiligheid van de woon- en leefomgeving in de omgeving van de grote rivieren. De regering heeft in 2006 een programma van maatregelen vastgesteld dat de rivieren meer ruimte geeft: de Planologische Kernbeslissing (PKB) Ruimte voor de Rivier. De maatregel ‘Uiterwaardvergraving Brakelse Benedenwaarden en dijkverlegging Buitenpolder Het Munnikenland’ maakt deel uit van dit programma.

Ten behoeve van de realisatie van deze maatregel is het bestemmingsplan buitengebied Munnikenland vastgesteld en is een aantal vergunningbesluiten genomen. Met deze bekendmaking brengen wij u op de hoogte van de terinzagelegging van de volgende definitieve besluiten en bijlagen:

  • raadsbesluit t.b.v. bestemmingsplan Buitengebied Munnikenland;

  • bestemmingsplan Buitengebied Munnikenland;

  • projectplan op grond van de Waterwet;

  • vergunning op grond van de Ontgrondingenwet en de Gelderse ontgrondingenverordening;

  • vergunningen op grond van de Natuurbeschermingswet 1998;

  • ontheffing op grond van de Flora- en faunawet;

  • Nota van Antwoord en Ambtshalve Wijzigingen Ruimte voor de Rivier Munnikenland.

De documenten zijn voorzien van de desbetreffende aanvragen en diverse bijlagen. De procedure conform de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Algemene wet bestuursrecht is van kracht. Op grond daarvan kunt u in deze periode uw beroep indienen op het bestemmingsplan en de besluiten.

Inzage

Van donderdag 29 maart 2012 tot en met woensdag 9 mei 2012 liggen het bestemmingsplan, de besluiten en de Nota van Antwoord en Ambthalve Wijzigingen ter inzage. De stukken kunnen op werkdagen worden ingezien bij de volgende instanties op de daar gebruikelijke openingstijden:

  • Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 te Tiel

  • Gemeente Zaltbommel, Hogeweg 11 te Zaltbommel

  • Rijkswaterstaat Dienst Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem

  • Provincie Gelderland, Informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem

Beroep instellen of verzoek voorlopige voorziening

Belanghebbenden die hun zienswijze bij het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarop geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen van donderdag 29 maart 2012 tot en met woensdag 9 mei 2012 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze Afdeling beslist in eerste en enige instantie over de ingestelde beroepen.

Belanghebbenden kunnen beroep aantekenen, ook wanneer zij geen zienswijze hebben ingediend, tegen alle wijzigingen in de definitieve besluiten ten opzichte van de ontwerpbesluiten. Deze wijzigingen zijn beschreven in de genoemde Nota van Antwoord.

Op 31 maart 2010 is de Crisis- en herstelwet (Chw) in werking getreden. Deze wet bevat onder andere bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure. Op 13 april 2011 is een Algemene maatregel van Bestuur op basis van deze wet afgekondigd, waardoor alle projecten ter uitvoering van het programma Ruimte voor de Rivier onder de werking van de Chw vallen. Dit heeft onder andere tot gevolg dat geen pro-formaberoep kan worden aangetekend en dat alle beroepsgronden voor het einde van de beroepstermijn moeten zijn ingediend.

Adres:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het ondertekende beroepschrift dient tenminste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Nadere informatie

Raadplegen en downloaden:

Het bestemmingsplan is op de landelijke website te raadplegen via:

www.ruimtelijkeplannen.nl → klik tab ‘bestemmingsplannen’ → klik tab ‘naam’ → in invoerveld ‘Zoek op plannaam’ invullen ‘Munnikenland’ en klik ‘zoeken’.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via de website van de gemeente Zaltbommel: www.zaltbommel.nl → klik ‘Wonen Verkeer en Veiligheid’ → klik ‘bestemmingsplannen’.

Het bestemmingsplan en de besluiten zijn ook in te zien via de website www.coordinatiegelderland.nl → klik ‘Kantoor Munnikenland’ → klik ‘Ter inzage definitieve besluiten Munnikenland’.

Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Vragen:

Heeft u inhoudelijk vragen of wilt u nadere informatie over het project, dan kunt u terecht bij de Omgevingsmanager Munnikenland de heer P. Nijssen (telefoon 06-22548516).

Heeft u vragen over de procedure dan kunt u terecht bij de provincie Gelderland, Coördinator Procedures Munnikenland, de heer A.M. Kwakkernaat (telefoon 06-22473005).

Arnhem, 28 maart 2012

Gedeputeerde Staten van Gelderland.

Naar boven