Logo Hardenberg
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en welstandscriteria

Bij besluit van 6 maart 2012, nr. 236261 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Balkbrug, woongebied Sluis V’ vastgesteld. Bij de vaststelling zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Deze wijzigingen omvatten: enkele onderdelen van de toelichting (gemeentelijk woonplan, verantwoordingsplicht in het kader van externe veiligheid), een aanpassing in de regels en op de verbeelding inzake het bouwen met geluiddove gevels voor enkele te bouwen woningen aan de Zwolseweg en een aanpassing van de toelichting, de regels en de verbeelding waarbij een dubbel bestemming ‘waarde – beschermd dorpsgezicht’ is opgenomen voor het deel van het plangebied dat valt in het gebied dat is aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

Daarnaast zijn de ‘criteria voor welstand in Sluis V’ gewijzigd vastgesteld. Deze criteria betreffen een wijziging van de gemeentelijke welstandsnota en zullen worden beschouwd als toetsingscriteria voor toekomstige aanvragen om vergunning voor het bouwen van de woningen.

Vanaf donderdag 29 maart 2012 liggen het bestemmingsplan ‘Balkburg, woongebied Sluis V’ en de ‘criteria voor welstand in Sluis V’ met vaststellingsbesluit ter inzage. Het bestemmingsplan en de criteria hebben betrekking op het gebied tussen de Zwolseweg, Het Schild en het landelijke gebied in Balkbrug.

Het bestemmingsplan wordt met ingang van donderdag 29 maart 2012 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

Vanaf vrijdag 30 maart 2012 kan gedurende een termijn van 6 weken door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Géén beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te hebben gebracht.

Beroep staat ook open voor belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek is beslist.

[Toevoegen bij meer dan 11 (bedrijfs)woningen]

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. De belanghebbende dient in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven