Logo Sint-Michielsgestel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling Hoogstraat 30b’ in Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan Herontwikkeling Hoogstraat 30b’

  • de ontwerpbeschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling Hoogstraat 30b’ in Sint-Michielsgestel betreft het noordelijke deel van het bedrijventerrein ‘Venkant’, gelegen tegen de straten Hoogstraat en Venkant in Sint-Michielsgestel. Het plan geeft een planologisch/juridische regeling voor het betreffende gebied. Het plan is vooral gericht op het mogelijk maken van volumineuze detailhandel en twee bedrijfswoningen aan de straat Venkant.

Ontwerpbeschikking hogere waarde

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel maakt tevens bekend dat zij voornemens zijn de aangevraagde hogere grenswaarde van 51 dB voor geluid voor een nieuw op te richten bedrijfswoning aan de Venkant te verlenen.

Informatie en procedure

Het opgestelde ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling Hoogstraat 30b’ en de ontwerpbeschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 30 maart 2012 tot en met 10 mei 2012 voor eenieder ter inzage zonder afspraak bij de Receptie tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel.

Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk, daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073- 553 11 11). Het digitale ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling Hoogstraat 30b’ en de ontwerpbeschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder met bijbehorende stukken kunt u raadplegen en downloaden op de volgende weblocatie:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0845.BP2012HoogstrSMG-ON01

Tussen de gemeente en de initiatiefnemers zijn zogeheten anterieure exploitatieovereenkomsten gesloten. Door middel van deze overeenkomst verhaalt de gemeente de kosten die t.b.v. de plan-vorming uitgevoerd moeten worden in het openbare gebied, de planprocedure- en planbegeleidings-kosten en de eventuele bijdragen aan het Groen- en Cultuurfonds aan de op de initiatiefnemer.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking hogere waarde, kan een ieder schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA in Sint-Michielsgestel. Voor informatie over een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar het eerder vermelde nummer.

Adviserende instanties

Het plan wordt tevens voorgelegd aan de Provincie Noord-Brabant en Waterschap De Dommel.

Meer informatie

Als u na het inzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbeschikking hogere waarde vragen hebt, dan kunt u contact opnemen met de heer P. van Boxtel, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 553 16 17 of via het mailadres p.boxtel@sint-michielsgestel.nl.

Sint-Michielsgestel, 29 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel.

Naar boven