Logo Groningen
Ontwerp Partiële herziening provinciale omgevingsverordening 2012

Het college van Gedeputeerde Staten van Groningen maakt overeenkomstig artikel 4.1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van woensdag 28 maart 2012 tot en met dinsdag 8 mei 2012 de ontwerp Partiële herziening provinciale omgevingsverordening 2012 voor een ieder ter inzage ligt. Binnen deze termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar opmerkingen over het ontwerp aan Gedeputeerde Staten bekend maken. Zij brengen alle reacties gebundeld ter kennis van Provinciale Staten bij het voorstel tot vaststelling van de Partiële herziening provinciale omgevingsverordening 2012.

Inhoud van de aanpassing van de omgevingsverordening op hoofdlijnen

In de omgevingsverordening worden regels gesteld die ervoor moeten zorgen dat de provinciale ruimtelijke belangen doorwerken in de gemeentelijke ruimtelijke plannen. De aanpassing van de omgevingsverordening omvat enerzijds een aantal aanpassingen ter vergroting van de doelmatigheid van de verordening, de (nog niet in werking getreden) reparatie van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), de introductie van de SER-ladder en afstemming op regionaal niveau bij de planvorming voor nieuwe woningbouwlocaties. Voorts vindt er door middel van de herziening aanpassing plaats van de milieubeschermingsgebieden, de begrenzing van de Ecologische hoofdstructuur en de Landschapswaarden en de reserveringszones voor (energie-)infrastructuur. Ook is er een regeling opgenomen die voorziet in de bescherming van diepe waterplassen.

Waar kunt u het ontwerp van de aanpassing van de omgevingsverordening inzien?

De ontwerp Partiële herziening provinciale omgevingsverordening 2012 en het bijbehorende kaartmateriaal ligt vanaf woensdag 28 maart 2012 tot en met dinsdag 8 mei 2012 voor eenieder ter inzage in de mediatheek van het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 te Groningen, geopend op werkdagen tussen 09.00–12.00 uur en 13.00–16.30 uur. De ontwerp partiële herziening is met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen op- en te downloaden van de provinciale website www.provinciegroningen.nl/actueel/bekendmakingen/ en is tevens digitaal te raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.9920.PHPOVGroningen2012-ON01

Hoe kunt u uw reactie geven?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder – naar keuze – schriftelijk, langs elektronische weg of mondeling opmerkingen over de ontwerp Partiële herziening provinciale omgevingsverordening 2012 bekend maken bij Gedeputeerde Staten. De schriftelijke opmerkingen moeten worden gericht aan het college van Gedeputeerde Staten van Groningen, Postbus 610, 9700 AP Groningen, onder vermelding van ‘Opmerkingen ontwerp Partiële herziening provinciale omgevingsverordening 2012’. Tevens bestaat de mogelijkheid om opmerkingen via het e-mailadres info@provinciegroningen.nl door te geven. Vergeet daarbij niet naam en adresgegevens te vermelden. Heeft uw reactie betrekking op de tekst van de verordening, geef dan aan over welk hoofdstuk of artikel uw opmerking gaat. Heeft u een opmerking over de kaarten, dan vragen wij u om aan te geven over welke kaart het gaat en een eventuele locatie van percelen duidelijk aan te geven met adres en kadastrale gegevens, waar mogelijk toegelicht met een kaartje. Mocht u er de voorkeur aan geven om mondeling opmerkingen in te dienen, dan dient u - op werkdagen en tijdens kantooruren - een afspraak te maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Plannen (mevr. N. Manusiwa, tel. 050-316 4474 / mevr. S. van Gils, tel. 050-316 4792). Ook voor overige vragen kunt u contact opnemen met het hiervoor genoemde secretariaat.

Op maandag 16 april 2012 vindt er van 19.00 tot 21.00 uur in het provinciehuis aan het Martinikerkhof 12 in Groningen een inloopbijeenkomst plaats over de voorstellen tot aanpassing van de omgevingsverordening.

Groningen, 27 maart 2012

Naar boven