Logo Zeeland
Kennisgeving integrale herziening Omgevingsplan Zeeland en verordening ruimte provincie Zeeland

Gedeputeerde staten van Zeeland maken bekend dat een ontwerp voor een integrale herziening van het Omgevingsplan Zeeland, een bijbehorende milieueffectrapport (MER) alsmede een ontwerp van de verordening ruimte provincie Zeeland ter inzage liggen. De documenten hebben betrekking op het gehele provinciale grondgebied.

Het ontwerp Omgevingsplan 2012–2018 is het provinciaal beleidsplan voor ruimte, milieu, water en natuur en heeft een wettelijke basis in de Wet ruimtelijke ordening (art. 2.2), de Wet Milieubeheer (art. 4.9) en de Waterwet (art.4.4). Daarnaast ondersteunt het plan economische, sociale en mobiliteitsdoelen. Het ontwerp Omgevingsplan is gebaseerd op overleg dat in 2010 en 2011 met inwoners, bedrijven, medeoverheden en maatschappelijke organisaties heeft plaatsgevonden. In de ontwerp verordening worden regels gesteld omtrent de inhoud van gemeentelijke planologische besluiten zoals bestemmingsplannen en omtrent de daarbij behorende toelichting of onderbouwing. Doel van de verordening is provinciale belangen te laten doorwerken naar het gemeentelijk niveau.

De ontwerpen en de MER liggen vanaf 29 maart 2012 tot en met 9 mei 2012 ter inzage in het gebouw van de directie Ruimte, Milieu en Water, Het Groene Woud 1 te Middelburg op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Desgevraagd kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien. Daartoe kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0118-631927 of 0118-631911.

De ontwerpen en de MER liggen in de bovengenoemde periode tevens ter inzage in de gemeentehuizen in Zeeland. Informatie over adressen en openingstijden van de gemeentehuizen kunt u telefonisch inwinnen of vinden op de website van de desbetreffende gemeente.

Ook kunt u de ontwerpen inzien via www.zeeland.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanaf 29 maart 2012 tot en met 9 mei 2012 kan eenieder schriftelijk zienswijzen / opmerkingen over de ontwerpen en MER ter kennis van provinciale staten brengen. Uw brief richt u aan:

Provinciale staten van Zeeland

Directie RMW

Postbus 165

4330 AD Middelburg

In uw brief neemt u tenminste op:

Naam, adres, handtekening en uw zienswijzen / opmerkingen over het ontwerp Omgevingsplan en/of de ontwerp verordening en/of de MER Omgevingsplan Zeeland.

In plaats van toezending per brief kunt u, gedurende de hierboven genoemde termijn, uw opmerkingen langs elektronische weg insturen door het digitale formulier in te vullen op www.zeeland.nl en te verzenden. Over de herziening van het Omgevingsplan kunt u naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen.

Voor mondelinge zienswijzen, een mondelinge toelichting of een kopie van ter inzage gelegde stukken kunt u bellen met telefoonnummer 0118-631927 of 0118-631911.

Tijdens de inspraakperiode worden twee informatieavonden georganiseerd. De bijeenkomsten zijn op donderdag 12 april in het Van der Valk Hotel te Goes van 19.30 (inloop vanaf 19.00u) tot 21.30 uur en op 24 april in het Scheldetheater te Terneuzen, op hetzelfde tijdstip. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomsten via www.zeeland.nl.

Naar boven