Logo Sint-Oedenrode
Mer-aanmeldingsnotitie Zijtaartseweg 14

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4a, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 8 augustus 2011, aangevuld 22 december 2011 en 3 februari 2012 heeft Van Sleuwen Varkens BV medegedeeld dat zij voornemens is een nieuwe stal op te richten voor het houden van 2.880 vleesvarkens en 2.580 biggen aan de Zijtaartseweg 14 te Sint-Oedenrode. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage jo. artikel 7.2 lid 1 onder b van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode hebben besloten dat door Van Sleuwen Varkens BV géén milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Naar mening van burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 29 maart 2012 gedurende zes weken ter inzage op het Publieksplein in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan bij vergunningverlening in het kader van de Wet milieubeheer aan de orde worden gesteld.

Naar boven