Logo Gorinchem
Ongewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan ‘Lingewijk-Noord’

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van woensdag 28 maart 2012 voor de duur van zes weken (dus tot en met dinsdag 8 mei 2012) voor een ieder ter inzage ligt:

Het ongewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan ’Lingewijk-Noord’ met de daarbij behorende stukken.

Het plangebied (4206) van dit uitwerkingsplan betreft het zuidwestelijke deel van Lingewijk-Noord.

Het uitwerkingsplan is een uitwerking van de bestemming ‘Wonen uit te werken’ zoals opgenomen in het onherroepelijke bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord’.

Het uitwerkingsplan wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: de Binnenbaan;

  • ten oosten: de Jan van der Heijdenstraat en waterpartij ‘de ijsbaan’;

  • ten zuiden: de Jacob van der Ulftstraat;

  • ten westen: het Merwedekanaal.

Dit uitwerkingsplan is bedoeld om de realisatie van woningbouw en een speeltuin met bijbehorend verenigingsgebouw mogelijk te maken.

Ter inzage

Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt tijdens de openingsuren ter inzage in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem en is ook digitaal te raadplegen via www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld → Ongewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan ‘Lingewijk-Noord’.

Beroep

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerp-uitwerkingsplan bij het college van burgemeester en wethouderskenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze over het ontwerp-uitwerkingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Voorlopige voorziening

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het uitwerkingsplan niet. Het uitwerkingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de genoemde termijn van zes weken is ingediend, treedt het uitwerkingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift dienen aan te geven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Ingevolge artikel 1.6a van de wet kunnen na afloop van de termijn voor het instellen van beroep geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voor informatie over het ongewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan en het indienen van beroep kunt u contact opnemen met mevrouw W.M.A. van Hulten van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling via telefoonnummer 0183-659 316.

Gorinchem, 27 maart 2012

Naar boven