Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Dorpskern Hoornaar

Burgemeester en wethouders van Giessenlanden maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Giessenlanden op 26 januari 2012 het bestemmingsplan Dorpskern Hoornaar gewijzigd heeft vastgesteld. :

Dit bestemmingsplan (NL.IMRO.0689.BP3000-vast) omvat de actualisering van het bestemmingsplan ‘Hoornaar dorpskern’ uit 1995. Tevens zijn de bestemmingsplannen ‘Groeneweg’ uit 1994, Hoge Giessen’ uit 2003 en ‘Centrumplan De Hoeken’ uit 2005 geïncorporeerd. Het plan heeft in hoofdzaak een consoliderend karakter, waarbij wel rekening is gehouden met diverse ontwikkelingen in Hoornaar.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Deze wijzigingen c.q. aanvullingen zijn:

  • a. aanpassing verbeelding ten behoeve van rioolwaterpersleiding;

  • b. aanpassing plankaart locatie Dorpsweg 65, betreft aanpassing bestemmingsgrens/bouwgrens achterzijde;

  • c. aanpassing plankaart locatie Dorpsweg 64, betreft verruiming bestemming Wonen ten laste van de bedrijfsbestemming Bedrijf-paardenhouderij;

  • d. enkele technische correcties (ambtelijke wijzigingen).

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit ligt vanaf vrijdag 23 maart 2012 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt deze stukken raadplegen op www.giessenlanden.nl > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen. Ook kunt u de bestemmingsplannen inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door in te zoomen op de kaart.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, alsmede belanghebbenden die bezwaar hebben tegen bovengenoemde vastgestelde wijzigingen kunnen gedurende genoemde termijn van zes weken schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit van de raad.

Dit beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van deze Afdeling (adres idem), waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist. Zonder een dergelijk verzoek treedt het besluit tot vaststelling van het betreffende bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven