Logo Montfoort
Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Verlengde Hoogstraat 41–43

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken bekend dat een aanvraag omgevingsvergunning is ontvangen voor het slopen van de bestaande bebouwing en het realiseren van elf appartementen op het perceel Verlengde Hoogstraat 41–43 te Montfoort.

Het plan is niet in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Binnenstad’; Medewerking aan het plan kan worden verleend door middel van een planologische afwijking ex.artikel 2.12, lid 1 sub a onder 3 van de Wet Algemene bepalingen omgevingsrecht. Omdat het bouwplan de kostprijs van € 500.000,– te boven gaat is een verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad vereist. De raad van de gemeente Montfoort heeft op 12 maart 2012 besloten de gevraagde verklaring van geen bedenkingen te geven, onder voorwaarde dat de parkeerplaatsen die ten behoeve van de appartementen worden gerealiseerd openbaar toegankelijk worden. Het college van burgemeester en wethouders is op grond van artikel 2.12, lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bevoegd en voornemens een planologisch afwijkingsbesluit te nemen en de gevraagde vergunning te verlenen.

Tevens is het college voornemens ten aanzien van dit project daarnaast een hogere grenswaarde vast te stellen ten aanzien van het geluid (maximale toegestane geluidsbelasting op de gevel). Op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder is het college daartoe bevoegd.

Alvorens tot het hiervoor genoemde over te gaan worden belanghebbenden gedurende 6 weken na bekendmaking in de gelegenheid gesteld schriftelijk hun zienswijzen tegen het voorgenomen besluit van het college van burgemeester en wethouders in te dienen. De ontwerpbeschikking ligt gelet op artikel 3:11, lid 1 en lid 4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5, van 22 maart 2012 t/m 2 mei 2012. Tevens is de ontwerpbeschikking digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website: www.montfoort.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven