Logo Muiden
Onherroepelijk bestemmingsplan Stad Muiden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Muiden maken bekend dat de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 14 maart 2012 uitspraak heeft gedaan inzake de, tegen het op 16 december 2010 door de gemeenteraad van Muiden vastgestelde bestemmingsplan Stad Muiden, ingediende beroepen, dat het bestemmingsplan op 15 maart 2012 onherroepelijk is, met uitzondering van het plandeel voor het perceel Herengracht 76 te Muiden, waarvoor een partiële herziening van het bestemmingsplan Stad Muiden dient plaats te vinden waarbij voor het perceel wordt voorzien in de aanduiding ‘wonen’.

Het bestemmingsplan Stad Muiden is een actualisatie van de bestemmingsplannen Vesting Muiden, Mariahoeve, Noord-West en Zuid-West, waarbij het verkrijgen van een actuele ruimtelijk – juridische vertaling van de legaal bestaande bebouwing en het legale gebruik, het realiseren van een goede beheerregeling voor de bestaande ruimtelijke situatie en uniformiteit in voorschriften en de wijze van bestemmen centraal staat.

Het bestemmingsplan Stad Muiden is conserverend van aard, dat wil zeggen dat het hoofdzakelijk is gericht op het beheren en het (opnieuw) vastleggen van de bestaande ruimtelijke situatie en de vertaling daarvan naar direct bouwrecht. Daarbij wordt onder andere aandacht geschonken aan de (erf)bebouwingsmogelijkheden, ondergronds bouwen, beroepen aan huis en het behoud van karakteristieke, beeldbepalende bouwwerken.

Het onherroepelijke bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan met ingang van de dag na publicatie worden ingezien bij de afdeling Gebieds – en Beheerzaken in het gemeentehuis, Het Anker 2 te Muiden. Voor inzage kunt u op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur terecht. Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via de website www.muiden.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Burgemeester en wethouders van Muiden.

Naar boven