Logo Capelle aan den IJssel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Schollevaar’

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad in zijn openbare vergadering van 6 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Schollevaar’, met planidentificatiecode NL.IMRO.0502.BP10Schollevaar-4001, conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd, in die vorm gewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens heeft de raad besloten de ‘Nota van beantwoording zienswijzen en bij de vaststelling van het bestemmingsplan “Schollevaar” aangebrachte wijzigingen’ vast te stellen, op basis waarvan het ontwerpbestemmingsplan is aangepast. Ten slotte heeft de raad besloten om voor het bestemmingsplan ‘Schollevaar’ geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door het stadsdeelpark het ‘Schollebos’ aan de zuidzijde, de Rotterdamse woonwijk Oosterflank, ter hoogte van de Capelseweg aan de westzijde, het bedrijventerrein ‘Hoofdweg’ aan de noordzijde en het open polderlandschap (Prins Alexanderpolder), dat de gemeente Capelle aan den Ijssel scheidt van de gemeente Zuidplas aan de oostzijde.

Zakelijke inhoud

Voor de wijk Capelle-Schollevaar gelden op dit moment verschillende bestemmings- en uitwerkingsplannen. Deze plannen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Zo zijn veel ontwikkelingen die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden nog niet in deze plannen opgenomen. De gemeente heeft besloten om deze verouderde bestemmings- en uitwerkingsplannen te actualiseren en te vervangen door één nieuw bestemmingsplan dat op de hele wijk Capelle-Schollevaar van toepassing is.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Voor informatie over de bij de vaststelling door de raad aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit van 6 februari 2012 met bijbehorende ‘Nota van beantwoording zienswijzen en bij de vaststelling van het bestemmingsplan “Schollevaar” aangebrachte wijzigingen’.

Inzien van het vastgestelde bestemmingsplan

Het door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Schollevaar’, de bijbehorende stukken en het raadsbesluit met bijbehorende ‘Nota van beantwoording zienswijzen en bij de vaststelling van het bestemmingsplan “Schollevaar” aangebrachte wijzigingen’, zijn vanaf donderdag 29 maart 2012 tot en met woensdag 9 mei 2012 beschikbaar en raadpleegbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis, Rivierweg 111, alhier.

Het informatiecentrum is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 19.00 uur.

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging van het bestemmingsplan vanaf donderdag 29 maart 2012 tot en met woensdag 9 mei 2012 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen genoemde termijn kunnen belanghebbenden ook tegen het besluit van de raad om geen exploitatieplan vast te stellen beroep bij de Afdeling instellen.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder binnen genoemde termijn beroep bij de Afdeling instellen.

Ook kan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen: Adressering: Raad van State, t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Om dit verzoek in te kunnen dienen moet er een beroepschrift bij de Afdeling zijn ingediend.

De beroepsmogelijkheid staat niet open tegen het in het bestemmingsplan ‘Schollevaar’ opnemen van het Projectbesluit ‘Action’ Prado 1 (uitbreiding winkelruimte, vestiging Action Non Food). Voor dit projectbesluit is een separate procedure op grond van de Wet ruimtelijke ordening gevolgd.

Het beroepschrift moet naast uw handtekening de volgende gegevens bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Voor het indienen van een beroepschrift/een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Deze bedragen € 156,– per beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening voor (natuurlijke) personen en € 310,– per beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening voor rechtspersonen (stichting, vereniging en BV). U ontvangt hiervoor een rekening van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw M.L. Vroonland-Kruisheer, afdeling Stadsontwikkeling telefoonnummer (010) 2848 607 of via e-mail: m.vroonland@capelleaandenijssel.nl

Naar boven