Logo Waddinxveen
Vooraankondiging bestemmingsplannen Noordkade, Coenecoop en A12

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Waddinxveen bekend dat bestemmingsplannen worden voorbereid voor de gebieden Noordkade, Coenecoop en A12.

Noordkade

Het plangebied van bestemmingsplan Noordkade is in hoofdzaak het bedrijventerrein tussen de Gouwe en de Putteringvaart ten zuiden begrensd door bestemmingsplan Bebouwde Kom Waddinxveen en in het noorden door het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan Landelijk Veen.

A12

Het plangebied van bestemmingsplan A12 betreft de rijksweg A12 voor zover dit niet is opgenomen in de Provinciale Inpassingsplannen ‘Gouweknoop, Waddinxveens deel’ en ‘Extra Gouwekruising’.

Coenecoop

Het plangebied van bestemmingsplan Coenecoop is in hoofdzaak het bedrijventerrein Coenecoop dat ligt ingeklemd tussen Ringvaart en het spoor. In het noorden is dit begrensd door de Dreef. In het zuiden is de A12 de grens. Ten zuiden van de A12 is ook de afrit van de Coenecoopbrug inbegrepen.

Directe aanleiding voor deze bestemmingsplannen vormt de wens van de gemeente om haar bestemmingsplannen te actualiseren. Deze wens is mede ingegeven door de inwerkingtreding van de Wet ruimtelijk ordening. De bestemmingsplannen zullen in hoofdzaak conserverend van aard zijn.

De voorontwerpbestemmingsplannen zullen medio 2012 ter inzage worden gelegd. De ontwerpbestemmingsplannen zullen daarna en volgens planning in de herfst dat jaar voor zes weken ter inzage worden gelegd op het gemeentehuis van Waddinxveen, via www.waddinxveen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Aangetekend wordt dat het bestemmingsplan A12 geen voorontwerpfase kent, dit bestemmingsplan zal medio 2012 in ontwerp ter inzage worden gelegd. De reden hiervoor is dat dit plangebied geen bewoners heeft.

Gedurende de termijn van terinzagelegging van zowel voorontwerp- als het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder een zienswijze indienen. De terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan is verplicht in de Wet ruimtelijke ordening en dat maakt onderdeel uit van de formele procedure. Ten overvloede wordt opgemerkt dat de mogelijkheid tot reageren op het voorontwerpbestemmingsplan de wettelijk verplichte terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan niet beperkt. Op de ingediende zienswijzen zal het college van burgemeester en wethouders schriftelijk reageren.

De kennisgeving van de terinzagelegging van de bestemmingsplannen wordt gepubliceerd in het Hart van Holland, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Strategie & Beleidsontwikkeling van de gemeente Waddinxveen (mevrouw N. Broeke bereikbaar via 0182-624 500). Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden om te reageren over dit voornemen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen en dat er momenteel geen stukken ter inzage liggen.

Naar boven