Logo Eemnes
Aanwijzing gronden gelegen in het plangebied Bedrijventerrein Zuidpolder, gemeente Eemnes (artikel 3 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de raad van de gemeente Eemnes op 26 maart 2012 heeft besloten om de percelen die gelegen zijn in het bestemmingsplangebied ‘Bedrijventerrein Zuidpolder’ aan te wijzen (op basis van artikel 3 van de Wvg) als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit treedt in werking op 28 maart 2012 (de dag na publicatie in de Staatscourant van 27 maart 2012) en komt van rechtswege te vervallen tien jaar na de datum van inwerkingtreding/vaststelling van het bestemmingsplan van 24 oktober 2011 (ofwel op 24 oktober 2021).

Planologische grondslag en ligging plangebied

Het raadsbesluit heeft als planologische grondslag het bestemmingsplan Bedrijventerrein Zuidpolder dat in de raadsvergadering van 27 oktober 2011 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het bestemmingsplangebied Bedrijventerrein Zuidpolder is gelegen direct ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein ‘de Bramenberg’. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Rijksweg A27 en aan de oost- en noordzijde door landelijk/agrarisch gebied.

Huidig gebruik en toegedachte bestemming

De bij deze aanwijzing betrokken percelen worden momenteel gebruikt als grasland en water en de beoogde bestemmingen zijn Bedrijventerrein, Groen, Verkeer en Water en de dubbelbestemming Waarde - Archeologie. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende kaart en lijst van aangewezen percelen.

Aanbiedingsplicht

Het raadsbesluit heeft onder andere tot gevolg dat de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 van de Wvg van toepassing is verklaard. De aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen, dit eerst aan de gemeente Eemnes te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan een ander mogelijk is.

Bezwaar, beroep, voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande op 28 maart 2012 (de dag na publicatie in de Staatscourant) een bezwaarschrift indienen tegen het raadsbesluit. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het raadsbesluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan de raad van de gemeente Eemnes gericht te worden. Postadres: Postbus 71, 3755 ZH Eemnes. Vervolgens kunnen belanghebbenden, indien zij het niet eens zijn met de beslissing op het bezwaarschrift, beroep instellen bij de rechtbank te Utrecht. Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het raadbesluit bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf woensdag 28 maart 2012 gedurende zes weken op afspraak ter inzage in het kantoor van de BEL Combinatie, bij het loket Bouwen en Wonen. U kunt hier terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Tevens is het raadsbesluit te raadplegen op www.eemnes.nl

Naar boven