Logo Cranendonck
Delen uit het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ ter inzage van donderdag 22 maart 2012 t/m 2 mei 2012 naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken bekend dat de Groenstraat 16 en de Strijperdijk ong. als onderdeel van het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied, naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State met ingang van 22 maart 2012 ter inzage liggen. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ is in te zien via de website http://1706.ropubliceer.nl en bij de receptie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 in Budel.

Tevens heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de koppeling van de bouwvlakken aan De Vinnen 4, De Vinnen 4a en Het Laar 9a.

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage kan op deze onderdelen van het bestemmingsplan van 22 maart tot en met 2 mei 2012 beroep worden ingediend door belanghebbenden.

Info

Het bestemmingsplan Buitengebied is op 8 december 2009 gewijzigd vastgesteld, waarna de provincie Noord Brabant een aantal reactieve aanwijzingen heeft gegeven. Tegen zowel de reactieve aanwijzing als het besluit van de gemeenteraad heeft de mogelijkheid tot het indienen van beroep open gestaan. Van deze mogelijkheid is gebruik gemaakt. De binnengekomen beroepen zijn ter zitting geweest en na beraadslaging heeft de Raad van State uitspraak gedaan op 8 februari 2012.

De Raad van State heeft bij een aantal zaken aangegeven dat door de vaststelling van de ‘herziening Buitengebied’ en ‘Reparatieplan Buitengebied’ bezwaren van appelanten zijn weggenomen, waardoor een inhoudelijke beoordeling van beroepen niet meer relevant is.

De Raad van State vernietigt het besluit van het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van 12 januari 2010, no. 1617762/1626691 voorzover betrekking op reactieve aanwijzingen gegeven op:

  • de gekoppelde agrarische bouwvlakken aan de Groenstraat 16 te Soerendonk;

  • de aanduiding recreatiewoning binnen de bestemming ‘recreatie’ voor het perceel ten oosten van de Strijperdijk (ongenummerd) te Soerendonk. Let wel: de recreatievoorziening aan de Strijperdijk ongenummerd is opgenomen in het ‘Reparatieplan Buitengebied’. Tegen dit plan is een voorlopige voorziening aangevraagd en beroep ingesteld over de Strijperdijk ongenummerd. Afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State in deze zaak zal de Strijperdijk ongenummerd of onderdeel worden van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ met de bestemming ‘recreatie’ of onderdeel worden van het ‘Reparatieplan Buitengebied’ met de bestemming bos en een persoonsgebonden overgangsrecht.

De Raad van State vernietigt het besluit van de raad van de gemeente Cranendonck van 8 december 2009 voor zover de bouwvlakken van de percelen De Vinnen 4, De Vinnen 4a en Het Laar 9a met de aanduiding ‘relatie’ aan elkaar zijn gekoppeld. Let wel: de Raad van State heeft niet besloten tot vernietiging van de reactieve aanwijzing. Daarnaast zijn de bouwvlakken zonder koppeling opgenomen in het ‘Reparatieplan Buitengebied’. Tegen het ´Reparatieplan Buitengebied’ is geen beroep ingesteld op dit vlak. Bij in werking treding van het ‘Reparatieplan Buitengebied’ zal dit het vigerende plan zijn voor de gronden aan De Vinnen 4, De Vinnen 4a en Het Laar 9a.

Naar boven