Logo Loppersum
Structuurvisie Loppersum 2012–2020

De gemeenteraad heeft op 20 februari 2012 de Structuurvisie Loppersum 2012–2020 vastgesteld.

Informatie

De Structuurvisie Loppersum 2012–2020 ligt ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Ook kunt u het besluit en bijbehorende stukken digitaal inzien op de website van de gemeente Loppersum, www.loppersum.nl, onder ‘Actueel’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’. Tevens is de Structuurvisie digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inhoud

De Structuurvisie Loppersum 2012–2020 geeft conform de Wet ruimtelijke ordening de hoofdlijnen van het (ruimtelijk) beleid voor het gehele grondgebied van de gemeente Loppersum voor de middellange termijn (tot ongeveer 2020). Het hoofddoel is om diverse bestaande beleidsstukken in één structuurvisie samen te brengen, deze te plaatsen in het toekomstig perspectief en daarvan de consequenties in beeld brengen.

De nieuwe structuurvisie geeft de koers van de gemeente voor de komende jaren aan. Daarvoor is al veel eigen beleid beschikbaar, dat als belangrijke input voor de structuurvisie dient. Zo heeft de gemeenteraad de Kadernota Buitengebied in september 2010 vastgesteld, welke volledig is overgenomen in de Structuurvisie. Daarnaast heeft de gemeenteraad reeds de hoofdlijnen van beleid vastgesteld in de ‘Contourenvisie’ (2008). Tevens is al eerder in de ‘Strategische Visie Loppersum’ (2006) een aantal beleidslijnen weergegeven. Ook zijn er door de dorpen dorpsvisies opgesteld. De reeds vastgelegde visies vormen de basis voor de nieuwe structuurvisie.

Beroep

De structuurvisie is geen juridisch bindend document. Tegen het besluit tot vaststelling kan daarom, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven