Logo Hof van Twente
Kennisgeving beschikking Hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor de bouw van 1 woning

In verband met de bouw van een woning is het noodzakelijk dat het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1997 (Markelo)’ wordt herzien. De bouw van de woning is gepland op het perceel kadastraal bekend gemeente Hof van Twente, sectie N, nr. 1247 plaatselijk bekend (kavel ten westen van Rijssenseweg 57) Rijssenseweg ong. te Markelo.

Alle wegen hebben van rechtswege een geluidszone. Nieuwe woningen gelegen binnen de zone van een weg moeten in principe op zodanige afstand worden geprojecteerd dat voldaan wordt aan de voorkeursgrenswaarde die de Wet geluidhinder daaraan stelt.

Uit onderzoek is gebleken dat ten gevolge van de Rijssenseweg een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde zal optreden. Burgemeester en wethouders zijn van plan om voor deze bouwmogelijkheid op grond van art. 83 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen.

Beroep

De beschikking ligt m.i.v. 22 maart 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Binnen deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door belanghebbenden:

  • die tijdig zienswijzen hebben hebben ingediend tegen de ontwerpvergunning;

  • zijnde adviseurs die advies konden uitbrengen over de ontwerpvergunning;

  • die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die in de vergunning t.o.v. de ontwerpvergunning zijn aangebracht;

  • die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend tegen de ontwerpvergunning.

Voorlopige voorziening

De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, indien er dringende belangen zijn waardoor een beslissing op beroep niet kan worden afgewacht, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zie ook www.hofvantwente.nl

Naar boven