Logo Geldrop-Mierlo
Voorbereidingsbesluit Diverse Gebieden 2012

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 5 maart 2012 op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening heeft besloten te verklaren, dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid voor diverse gebieden.

Deze gebieden zijn nader aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende en gewaarmerkte plankaart met nummer NL.IMRO.1771.VBDivGEBIEDEN2012-OP01.

Het voorbereidingsbesluit heeft betrekking op de volgende gebieden:

1. Centrum van Geldrop

Het nemen van een voorbereidingsbesluit is een eerste opstap naar het op te stellen bestemmingsplan. De gemeenteraad heeft op hoofdlijnen een Integrale Visie vastgesteld.

Onderdeel van deze Integrale Visie vormde het stedenbouwkundige masterplan dat de gewenste ontwikkeling op tekening aangeeft.

In de raadsronde van 6 juni 2011, waarin de raad de door haar eerder opgedragen (bouwstenen) Nota parkeren en verkeerscirculatie heeft besproken, heeft zij, middels een amendement, het volgende besloten ten aanzien van het Centrumplan Geldrop:

‘het college op te dragen om parallel aan punt 2 en in nauw overleg met de raad het Masterplan centrum Geldrop en centrum Mierlo te herijken, rekening houdend met de actuele situatie en de wensen van de raad’.

Ter uitvoering hiervan, is inmiddels een aantal onderzoeken verricht in verband met herijking van het Masterplan Centrum Geldrop. De uitkomsten van die onderzoeken geven aanleiding voor een heroverweging van het Masterplan, vanwege een aanzienlijk neerwaartse bijstelling van te realiseren volumes.

Daarnaast is er een Beeld Kwaliteits PLan opgesteld.

Doel van dit voorbereidingsbesluit is, om ontwikkelingen die in strijd zijn met het in ontwikkeling zijnde nieuwe plan – ook na mogelijke herijking van de Integrale Visie – te voorkomen.

1.a. Gebiedsaanduiding centrum Geldrop

Dit gebied is nader aangeduid op de plankaart met nummer 1.

Het omvat de volgende straten c.q. huisnummers: Korte Kerkstraat, Heuvel, Langstraat, De Meent, Hofstraat, Marktplein, Achter de Kerk, Jan van Geldropstraat, Bezorgershof, Het Machinaal, Vicentiusstraat, Het Hooghuis, Stationsstraat 1, Heggestraat 3 tot en met 13, Molenstraat 2 en 4, Dommeldalseweg 1, 2, 3 en 4, Bogardeind 1 tot en met 25 en De Burght 268 en omliggende openbare ruimte.

2. Emopad en omgeving

Het Emopad is een bedrijventerrein. Het bestemmingsplan Woongebieden Zuid-west Geldrop bestemt de gronden die in het voorbereidingsbesluit worden aangewezen tot ‘bedrijfsdoeleinden B’. Hier mogen zich bedrijven vestigen die vallen onder de milieucategorie 1 en 2 van de als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegde staat van inrichtingen.

Met het nemen van dit voorbereidingsbesluit, willen wij voorkomen dat zich artsenpraktijken, klinieken en (kinderdag)verblijven kunnen vestigen op deze locaties, welke vestiging op grond van de hierboven bedoelde staat van inrichtingen onder ‘Gezondheids- en welzijnszorg’ wel mogelijk zou zijn. Wij zijn van mening, dat vestiging van de hierboven genoemde praktijken zich niet verdraagt met het karakter van het bedrijventerrein, zoals wij dat op die locatie voor ogen hebben. Ook op andere bedrijventerreinen binnen de gemeente is deze vestiging niet toegestaan.

De voorbereidingen voor een ontwerpbestemmingsplan zijn in gang gezet, maar moeten nog worden afgerond. Vooruitlopend op de beschermende werking van de terinzagelegging wordt voor dit gebied nu een voorbereidingsbesluit voorgesteld.

Dit gebied is op de plankaart nader aangeduid met nummer 2.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van donderdag 22 maart 2012 en ligt met ingang van deze datum gedurende zes weken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Hofstraat 4 te Geldrop. Wilt u de stukken buiten deze openingstijden inzien, dan kunt u een afspraak maken met Rosalie de Bont van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 14 040. Het besluit en het voorstel worden ook gepubliceerd op internet, www.geldropmierlo.nl/wonenenmijnbuurt/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen dit voorbereidingsbesluit kan geen rechtsmiddel worden aangewend.

Geldrop-Mierlo, 21 maart 2012

Naar boven