Logo Rucphen
Bestemmingsplan Buitengebied 1998, Pierestraat 16, in de gemeente Rucphen

Herleving vaststellingsbesluit Bestemmingsplan Buitengebied 1998, Pierestraat 16, gemeente Rucphen.

Op 16 december 2010 heeft de raad van de gemeente Rucphen het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998, Pierestraat 16’ vastgesteld.

Op 25 januari 2011, verzonden 26 januari 2011, hebben Gedeputeerde Staten van Noord Brabant een reactieve aanwijzing ex. artikel 3:8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening gegeven ten aanzien van dit vastgestelde bestemmingsplan.

Op 25 januari 2011 is het raadsbesluit van 16 december 2010 alsmede het aanwijzigingsbesluit van 25 januari 2011 bekendgemaakt.

Op 7 maart 2012 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een beslissing genomen op het beroep dat is ingediend tegen het aanwijzigingsbesluit. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het aanwijzigingsbesluit van 25 januari 2011 vernietigd. Dat betekent dat daarmee het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied 1998, Pierestraat 16, in de gemeente Rucphen, alsnog voor die onderdelen waarvan de aanwijzing is vernietigd, bekendgemaakt kan worden.

Gelet op de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 7 maart 2012 maken burgemeester en wethouders ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad in zijn vergadering van 16 december 2010 heeft besloten het bestemmingsplan Buitengebied 1998, Pierestraat 16, in de gemeente Rucphen, vast te stellen voor de volgende onderdelen:

  • De aanduiding ‘bedrijfswoning (bw)’ binnen de bestemming ‘Recreatie (R)’ voor camping De Posthoorn en op de hierop betrekking hebbende artikelen 4.1, lid 4.1.1, onder b, en 4.2, lid 4.2.2, van de planregels.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken, de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 7 maart 2012 en het oorspronkelijke aanwijzigingsbesluit van 25 januari 2011 liggen vanaf 23 maart tot en met 4 mei 2012 tijdens openingstijden ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis (Raadhuisstraat 27 te Rucphen). Het plan is ook raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.rucphen.nl .

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn van 6 weken kan een beroepsschrift worden ingediend tegen de genoemde onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbende die:

  • tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend.

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

  • beroep in willen stellen tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad bij de vaststelling zijn aangebracht.

Volledigheidshalve wordt gemeld dat het instellen van beroep alleen mogelijk is voor wat betreft de onderdelen die hiervoor zijn genoemd.

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuurs-rechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het besluit tot vaststelling voor wat betreft de onderdelen die in deze publicatie zijn genoemd, treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven