Ontwerpbesluit Flora- en faunawet

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) heeft de ‘Gedragscode Flora- en faunawet gemeente Amstelveen’ in ontwerp goedgekeurd.

Welke aanvraag is ontvangen?

Op 15 februari 2012 is er een verzoek ontvangen van de gemeente Amstelveen voor goedkeuring van een gedragscode op grond van artikel 16b, tweede lid, onderdeel b, van het Besluit vrijstelling beschermde dier- en plantensoorten. Deze ‘Gedragscode Flora- en faunawet gemeente Amstelveen’ geeft regels voor de planning en de uitvoering van ruimtelijke inrichting en bestendig beheer en onderhoud. De ruimtelijke inrichting gaat over bouw-, cultuur- en civieltechnische werkzaamheden. Het bestendig beheer en onderhoud gaat onder meer over werkzaamheden in en rond watergangen, werkzaamheden aan en rond infrastructuur en in het kader van werkzaamheden voor natuurbeheer.

Hoe verloopt de procedure?

Over dit soort verzoeken beslist de Staatssecretaris van EL&I. Hij heeft besloten de gedragscode goed te keuren. Het besluit is vijf jaar geldig en is geregistreerd onder nummer TRCDR/2012/271. Het verzoek is behandeld volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wat houdt een gedragscode in?

Een gedragscode gaat over beschermde inheemse planten- en diersoorten die in de artikelen 3, eerste lid, en 4, eerste en tweede lid, van de Flora- en faunawet staan. Er geldt een vrijstelling van de verbodsbepalingen als werkzaamheden plaatsvinden volgens een gedragscode die door de Staatssecretaris van EL&I is goedgekeurd.

Stukken inzien en zienswijze indienen?

Twee dagen na deze bekendmaking kunt u het ontwerpbesluit en de gedragscode inzien. Dit kan tussen 8:30 en 17:00 uur bij het servicecenter van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, Prins Clauslaan 8 in Den Haag.

U kunt als belanghebbende binnen zes weken nadat het ontwerpbesluit is genomen een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de Staatssecretaris van EL&I, Dienst Regelingen, Team Natuur, Postbus 19530, 2500 CM Den Haag. Vermeld in uw zienswijze om welk besluit het gaat. U kunt de stukken ook inzien via www.drloket.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen, kijk dan op de website: www.drloket.nl en kies het onderwerp Vergunning en ontheffing. Of bel met het DR-Loket: 0800-22 333 22 (op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur).

Naar boven