Logo Roosendaal
Ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Zuid’

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 26 maart 2012, gedurende zes weken ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Zuid’.

NL.IMRO.1674.2048CENTRUMZUID-0301

Voor het plangebied Centrum Zuid is een bestemmingsplan opgesteld. Daarmee wordt het hele gebied, dat is gelegen tussen de H.G. Dirckxstraat/Laan van Brabant, de Vrouwemadestraat, Laan van België, Nispensestraat/Burgemeester Prinsensingel en de Raadhuisstraat/Markt, voorzien van een up-to-date bestemmingsplan, gebaseerd op de nieuwste inzichten. Het plangebied Centrum Zuid omvat daarmee het zuidelijk deel van de Roosendaalse binnenstad binnen de Ring. Ook de Roselaar en het Mill Hillplein zijn in het nieuwe bestemmingsplan meegenomen. Het plan is vooral een juridisch-planologische vertaling van de huidige situatie. Ook is de regelgeving uit het bestemmingsplan Dr. van Dregtplein overgenomen in dit bestemmingsplan.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder tegen het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA te Roosendaal, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Zuid’, zaaknummer 609893. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht. Het hiervoor aangewezen telefoonnummer in het Stadskantoor is: 0165-579 439.

Indien zienswijzen worden ingediend vindt op dinsdag 15 mei 2012 een hoorzitting plaats. Alle indieners van een zienswijze worden hiervoor uitgenodigd.

Het voornoemde ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor, bij de Openbare bibliotheek aan Markt 54 te Roosendaal en bij Servicepunt De Geerhoek, Kloosterstraat 19a te Wouw.

Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de website van de gemeente Roosendaal: www.roosendaal.nl alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor nadere informatie: afdeling ontwikkeling, team regelgeving, de heer I. Kraus, tel. 0165 579 439 e-mail i.kraus@roosendaal.nl of bij het informatiecentrum, tel. 0165 579 235.

Roosendaal, 23 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Roosendaal, J.M.L. Niederer, burgemeester.

G. van Hofwegen, wnd. secretaris.

Naar boven