Logo Purmerend
Ontwerpbestemmingsplan 'Wheermolen 2010'

Burgemeester en wethouders zijn voornemens de gemeenteraad voor te stellen het bestemmingsplan 'Wheermolen 2010' vast te stellen. Dit plan biedt een geactualiseerde planologische regeling voor een groot deel van de wijk Wheermolen en het groengebied De Dwarsgouw. In het bestemmingsplan wordt een appartementengebouw langs het spoor (aan de Saturnusstraat) mogelijk gemaakt. Voor het overige is het plan voornamelijk conserverend van aard, waarbij conform de huidige situatie wordt bestemd. Dit geldt ook voor het gebied tussen de Meteorenweg en de Planetenstraat, omdat de herstructureringsplannen momenteel nog onvoldoende concreet zijn om ze in dit bestemmingsplan mee te nemen. Te zijner tijd zal voor dit gebied een separate bestemmingsplanherziening worden gevoerd.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken met ingang van dinsdag 20 maart 2012 gedurende zes weken ter inzage: tijdens openingstijden in de centrale hal van het stadhuis (Purmersteenweg 42) en op www.purmerend.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reactiemogelijkheid

U kunt gedurende de periode van terinzageligging zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen gericht worden aan de gemeenteraad van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA te Purmerend. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken. Daarvoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Beleid, mevr. S. Koot, via telefoonnummer 0299-452 452.

De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming door de gemeenteraad.

Purmerend, 14 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Purmerend, namens dezen: Teammanager Beleid, C.F.J. Mens.

Naar boven