Logo Heerenveen
Bestemmingsplan ‘Mildam 2012’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 6 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Mildam 2012’ gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan bevat een actuele juridisch-planologische regeling voor de bebouwde kom van het dorp Mildam. Daarnaast houdt het bestemmingsplan ook rekening met het vervangen van de bestaande acht twee-onder-één-kapwoningen aan de Molenlaan (Molenlaan 28 en hoger) door maximaal 16 nieuwe woningen. De wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht, zijn aangegeven in een bij het raadsbesluit behorende bijlage.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde (digitale) bestemmingsplan zijn met ingang van donderdag 22 maart 2012 langs elektronische weg beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer (NL.IMRO.0074.NL.IMRO.BPVGMildam2012-VG01). Daarnaast is een papieren versie van het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit in te zien in het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen en met ingang van 22 maart 2012 gedurende een periode van zes weken tevens in de openbare bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein te Heerenveen. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan met ingang van 22 maart gedurende een periode van zes weken beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

Tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht, kunnen ook belanghebbenden die geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van beroep houdt niet in dat het bestemmingsplan niet in werking treedt, tenzij binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist. Voor zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen.

Naar boven