Logo Sliedrecht
Ontwerpbestemmingsplan Woongebied

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat met ingang van 23 maart 2012 het ontwerpbestemmingsplan Woongebied ter inzage ligt. Gedurende zes weken, dus tot 4 mei 2012, kan een ieder het plan inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het ontwerpbestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten → Ruimtelijke Plannen.

Plangebied

Het plangebied ligt globaal tussen de Rijksweg A15 in het noorden en de rivier de Beneden-Merwede in het zuiden en betreft dus vrijwel het hele woongebied van Sliedrecht. Aan de westzijde loopt het plangebied tot aan de Parallelweg langs de spoorbaan. Aan de zuidzijde volgt de plangrens de Craijensteijn, Molendijk, Havenstraat, via de Merwedestraat en de Adriaan Volkersingel naar de Rivierdijk. Daar waar de Rivierdijk naar het noorden ombuigt richting A15, ligt de oostelijke plangrens. In het plan is het centrumgebied van Sliedrecht niet opgenomen.

Inhoud bestemmingsplan

Voor het woongebied van Sliedrecht gelden op dit moment verschillende – deels verouderde –– bestemmingsplannen. Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Woongebied’ worden deze oude bestemmingsplannen gebundeld in één bestemmingsplan. Daardoor gaat voor het hele, herziene Woongebied een uniform en actueel juridisch planologisch kader gelden, dat is afgestemd op de huidige eisen van beleid en beheer. Tevens ontstaat door het nieuwe plan een overzichtelijk geheel van de actuele situatie.

Mogelijkheid zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u op de website van de gemeente digitaal een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijzen kunt u ook schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.

Wilt u een mondelinge zienswijze geven, dan dient u dit uitdrukkelijk te verzoeken bij de Afdeling ROBM.

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon (0184) 495 963.

Naar boven