Logo Noord-Holland
Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Ankerweg 18 Amsterdam

Ontwerpvergunningen

Chemtura Netherlands BV wil haar aan de Ankerweg 18 te Amsterdam gelegen inrichting veranderen door het uitbreiden van de productie met PolyAlpaOlefin. De installatie zal geplaatst worden in het bestaande leegstaande HAF-gebouw en de benodigde opslagtanks in de bestaande deels leegstaande tankputten. In dit kader zullen bouwactiviteiten plaatsvinden. Chemtura heeft de aanvraag gefaseerd ingediend.

Hiervoor is een omgevingsvergunning nodig. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn in deze eerste fase van plan vergunning te verlenen voor de uitbreiding van de activiteit milieu. In fase 2 zal voor de bouwwerkzaamheden vergunning gevraagd worden.

Daarnaast zijn gedeputeerde staten van plan de Wet milieubeheervergunning die op 1 november 2007 (kenmerk 2007-59898) is verleend aan Chemtura Netherlands BV, aan te passen. Op grond van het overgangsrecht wordt een Wet milieubeheervergunning gelijkgesteld aan een omgevingsvergunning.

De aanpassing betreft het toevoegen van voorschriften met betrekking tot (de inspectie van) de bedrijfsriolering, ten gevolge van het veranderen van de lozing van procesafvalwater.

Vanuit de inrichting zullen stoffen in het Noordzeekanaal gebracht worden. Hiervoor is een vergunning ingevolge de Waterwet nodig.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, voor deze het hoofd van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving van Rijkswaterstaat Noord-Holland, is van plan deze vergunning te verlenen.

U kunt de ontwerpvergunningen inzien

De ontwerpvergunningen en alle bijbehorende stukken kunnen van 23 maart tot 4 mei 2012 worden ingezien:

  • bij Rijkswaterstaat Noord-Holland, afdeling WSV, kantoorgebouw ‘Schonenvaert’, Toekanweg 7 te Haarlem;

  • bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht van de gemeente Amsterdam, Cruquiusweg 5 te Amsterdam op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur, uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak, tel.: 020-2543600.

Bovendien liggen de stukken buiten kantooruren ter inzage bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht, echter uitsluitend na een (minimaal twee dagen van tevoren) telefonisch gemaakte afspraak.

Zienswijzen

Als u het met één of beide ontwerpvergunningen niet eens bent, dan kunt u uw zienswijze (graag o.v.v. uw telefoonnummer) tot 4 mei 2012 schriftelijk indienen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Procedurekamer SHV, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem of per e-mail: wabovergunningverlening@noord-holland.nl. In uw zienswijze moet u aangeven waarom u het niet eens bent met de ontwerpvergunning(en). Geef het duidelijk aan als u een ontvangstbevestiging wilt of als u niet wilt dat uw naam en adres bekend worden.

U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze mondeling te geven. Een verzoek voor een gesprek moet voor 27 april 2012 zijn gedaan. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer M.R. Geerse, tel.: 0800-9986734. Voor informatie over de vergunning ingevolge de Waterwet kunt u contact opnemen met de heer O. Frankena, tel.: 06-29116875.

Verdere procedure

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, voor deze het hoofd van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving van Rijkswaterstaat Noord-Holland, zullen binnen 6 maanden na binnenkomst van de vergunningaanvragen definitieve besluiten nemen. Hierbij zullen zij rekening houden met de eventueel ingekomen zienswijzen. Worden geen zienswijzen ontvangen, dan zullen zij binnen 4 weken na de terinzagelegging definitieve besluiten nemen.

Tegen de definitieve besluiten kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld. Voorwaarde is dan wel dat de belanghebbende tijdens de terinzagelegging zijn/haar zienswijze naar voren heeft gebracht. Heeft hij/zij dit niet gedaan, dan moet worden aangetoond dat dit hem/haar in redelijkheid niet te verwijten valt.

Naar boven