Logo Ede
Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld Arnhemseweg e.o. te Ede

Op 9 februari 2012 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Arnhemseweg e.o. te Ede’ gewijzigd vastgesteld.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 22 maart tot en met woensdag 2 mei 2012 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen in Ede. Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het gebied waar het plan over gaat wordt aan de noord-oostkant begrensd door de Rijksweg (N224). Aan de zuidkant wordt het gebied begrensd door de Nieuwe Kazernelaan/Eikenlaan tot aan de Klinkenbergerweg, doorlopend tot de Kazernelaan en de Berkenlaan. Aan de westkant wordt het gebied begrensd door de spoorlijn Amersfoort–Ede tot aan de Berkenlaan/Ericalaan en door de Klinkenbergerweg en de Raadhuisstraat.

Het plan is in hoofdzaak conserverend van aard. Dat betekent dat de bestaande situatie is bestemd waarbij reeds verleende bouwvergunningen en vrijstellingen/ontheffingen zijn verwerkt.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht in het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen hebben betrekking op de plankaart, de planregels en de plantoelichting. Een overzicht van de wijzigingen vindt u in de Nota van Wijzigingen die als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

In aansluiting op het indienen van een beroepsschrift kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 21 maart 2012

Naar boven