Logo Noordenveld
Bestemmingsplan Esweg Zuid-Oost Norg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld maken bekend dat de gemeenteraad op 7 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Esweg Zuid-Oost Norg’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een herontwikkeling van het gebied Hekakkerstraat e.o. te Norg. Het betreft hier het gebied omsloten door Disselwand, Esweg, achterzijde van enkele percelen aan Schoolpad, stukje Dorpshuisstraat, Vreding en agrarisch gebied aan oost- en zuidzijde. De herontwikkeling omvat in hoofdzaak de sloop van 46 woningen met in de plaats daarvoor de bouw van 50 voor het merendeel levensloopbestendige en enkele eengezinswoningen.

Ten opzichte van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld en wel in die zin dat voor een strook aan de noordoostzijde van de Vreding alsnog de bestemming ‘Groen’ (G) is opgenomen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt ingaande 22 maart 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Tijdens de openingstijden kunt u de stukken inzien in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Roden. Tevens zijn de stukken langs elektronische weg te raadplegen op de gemeentelijke website www.gemeentenoordenveld.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het besluit omtrent gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan ingaande 22 maart 2012 gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • a. een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan is aangebracht;

  • b. de belanghebbende die omtrent het ontwerp tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • c. een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij omtrent het ontwerp geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Het instellen van beroep schorst niet de werking van het bestemmingsplan. Indien onverwijlde spoed dat vereist, kan tijdens de beroepstermijn, gelijktijdig met het instellen van beroep, een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

De indiener van het beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven