Logo Zwijndrecht
Bekendmaking verlening omgevingsvergunning uitgebreide procedure en hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat zij op 16 maart 2012 een omgevingsvergunning (2010-072-WUC-01) hebben verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de bouw van twintig woningen aan de Koninginneweg. Het gaat hierbij om een uitgebreide omgevingsvergunning in verband met het afwijken van het bestemmingsplan. Ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning wordt de definitieve omgevingsvergunning ongewijzigd vastgesteld.

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • bouwen

  • het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (bestemmingsplan)

Hogere grenswaarden

Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders op 31 januari 2012 besloten hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai, spoorweglawaai en industrielawaai vast te stellen ten behoeve van de bouw van twintig woningen aan de Koninginneweg in Zwijndrecht.

Terinzagelegging

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken en de ontheffing hogere grenswaarden liggen van donderdag 22 maart 2012 tot en met woensdag 2 mei 2012 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 13:00 uur, woensdag van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:00.

Beroep en voorlopige voorziening omgevingsvergunning

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de verleende omgevingsvergunning door belanghebbenden. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Rechtbank Dordrecht, Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degenen die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter, sector bestuursrecht. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Beroep en voorlopige voorziening besluit hogere grenswaarden

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit hogere grenswaarden door belanghebbenden. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degenen die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

B&W van Zwijndrecht, 21 maart 2012

Naar boven