Logo Leidschendam-Voorburg
Vaststelling bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 7 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het ontwerp van dit bestemmingsplan heeft onder de titel ‘Landelijk Gebied 2011’ van 26 april tot en met 6 juni 2011 ter inzage gelegen.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ omvat het gebied rondom dorpskern Stompwijk (ten zuiden van de Rijksweg A4), het gebied ten noordoosten van de woonwijk Leidschendam-Zuid, genaamd Leidschendammerhout, en het zuidwestelijk deel van het gebied Vlietland (beide gebieden ten noorden van de Rijksweg A4). De volgende deelgebieden maken geen deel uit van het plangebied.

  • De Nieuwe Driemanspolder en een gedeelte van de Zoetermeerse Meerpolder.

  • Het glastuinbouwconcentratiegebied.

  • De bebouwde kom van Stompwijk.

  • Het noordoostelijk deel van het recreatiegebied Vlietland.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ betreft een nieuw bestemmingsplan voor nagenoeg het gehele buitengebied van Leidschendam-Voorburg. Hiermee wordt ingespeeld op actueel ruimtelijk beleid en nieuwe regelgeving. Het grootste gedeelte van het buitengebied wordt voor agrarische doeleinden gebruikt. Daarnaast nemen recreatie en natuur een belangrijke plaats in. Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard, maar biedt meer mogelijkheden voor verbrede landbouw en recreatie. Voor wonen en bedrijvigheid worden ook mogelijkheden geboden, voor zover passend binnen bestaand beleid.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 23 maart tot en met donderdag 3 mei 2012 voor iedereen ter inzage bij het Servicecentrum in Leidschendam, Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam.

Het bestemmingsplan is ook in te zien via de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl/bestemmingsplannen en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep/voorlopige voorziening

Tijdens de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ schriftelijk bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, beroep worden ingesteld door:

  • degenen die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest (tijdig) een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken bij de gemeenteraad;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep gericht is tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Aanvullend kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing van het bestemmingsplan) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn, naast het instellen van beroep, een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven