Logo Amsterdam Nieuw-West
Kennisgeving gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Delflandplein – Staalmanpleinbuurt, 1e herziening – Hoefijzer deel 1 en besluit hogere grenswaarden

In de vergadering van 22 februari 2012 heeft de deelraad -met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro)- het bestemmingsplan Delflandplein – Staalmanpleinbuurt, 1e herziening – Hoefijzer deel 1 gewijzigd vastgesteld.

Deze herziening voorziet in een herontwikkeling van de eerste fase van het plangebied Hoefijzer in de Staalmanpleinbuurt waarbij sprake is van renovatie van bestaande bebouwing en van sloop/nieuwbouw van woningen. In deze fase worden in totaal circa 220 woningen gerealiseerd. Dit betreffen nieuw te bouwen (en te renoveren) appartementen en de nieuwbouw van circa 65 eengezinswoningen.

Dit is een herziening van het bestemmingsplan Delflandplein- Staalmanpleinbuurt, op 16 november 2010 vastgesteld door de deelraad van Nieuw-West.

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Plesmanlaan aan de noordzijde, de Ottho Heldringstraat aan de oostzijde, de Wilhelmina Druckerstraat aan de zuidzijde en de Johan Huizingalaan aan de westzijde.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals verwoord in bijlage A bij het vaststellingsbesluit van 22 februari 2012. De belangrijkste wijziging is opgenomen naar aanleiding van zienswijzen en betreft het verkleinen van de twee bouwvlakken van de bebouwing aan de westkant van de Emilie Knappertstraat en aan de westkant van de Elisabeth Boddaertstraat aan de zijde van de flats aan de Plesmanlaan (nummer 39 t/m 74 en 75 t/m 110), zodat de afstand tussen deze bouwvlakken en de flats aan de Plesmanlaan overeenkomstig het uitwerkingsplan wordt vergroot naar 25 meter.

Besluit ‘hogere grenswaarden’

Op 30 januari 2012 heeft het dagelijks bestuur met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld.

Uit akoestisch onderzoek is namelijk gebleken dat op diverse plekken in het plangebied van het bestemmingsplan Delflandplein – Staalmanpleinbuurt, 1e herziening- Hoefijzer deel 1 de voorkeursgrenswaarden voor wegverkeerslawaai worden overschreden. Voor de gevels waar de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden zijn hogere grenswaarden vastgesteld.

Voor een overzicht van de vastgestelde hogere grenswaarden wordt verwezen naar bijlage A van het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden van 30 januari 2012.

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken en het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 22 maart 2012 tot en met woensdag 2 mei 2012 ter inzage bij:

  • Locatie Pieter Calandlaan 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur (telefoon 14 020);

  • Locatie Osdorpplein 1000, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur (telefoon 14 020);

  • Locatie Plein ’40-’45 nr. 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur (telefoon 14 020);

U kunt de stukken van het bestemmingsplan inzien op:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1106BPSTD-VG01

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen zowel de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan als het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist, ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Amsterdam, 21 maart 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West. A. Baâdoud, voorzitter.

J. Goedhart, secretaris.

Naar boven