Logo Gilze en Rijen
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Oranjestraat 129

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 6 maart 2012 het ontwerpbestemmingsplan Oranjestraat 129 vast. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat 6 woningen worden opgericht ter plaatse waar nu een varkenshouderij staat aan de Oranjestraat 129 in Gilze. Het college besloot ook om geen ontwerpexploitatieplan vast te stellen, omdat we de grondexploitatie anderszins verzekeren met een realisatieovereenkomst.

Ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 22 maart 2012 tot en met 2 mei 2012 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen. Ook kunt u het plan tijdens de openingstijden inzien in de bibliotheek van Gilze, Kerkstraat 106 in Gilze.

We plaatsen het ontwerpbestemmingsplan ook op de internetpagina van de gemeente Gilze en Rijen (www.gilzerijen.nl). U vindt het in de rubriek ‘Bouwen en Wonen’, onder ‘Bestemmingsplannen in procedure’ en vervolgens ‘Oranjestraat 129’.

U kunt het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Iedereen kan een zienswijze indienen

Iedereen mag een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat is bepaald in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Iedereen kan ook een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Dat is bepaald in artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening,

Zienswijze indienen

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen.

Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen. Uw schriftelijke zienswijze moet u voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze.

Wilt u een mondelinge zienswijze indienen? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente, telefoonnummer 14 0161.

Rijen, 21 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, de waarnemend secretaris, R.M. Askamp.

De waarnemend burgemeester, A.F.W. Osterloh.

Naar boven