Logo Bunschoten
Bestemmingsplan ‘Randmeer’ hernieuwd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Bunschoten maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat het bestemmingsplan ‘Randmeer’ op 8 maart 2012 hernieuwd door de gemeenteraad is vastgesteld. Het hernieuwd vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken liggen vanaf 22 maart 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling RO&V. Desgevraagd kan het plan na telefonische afspraak met de werkeenheid ruimtelijke ordening worden ingezien buiten kantooruren.

Plangebied

Het hernieuwd vastgestelde bestemmingsplan Randmeer heeft betrekking op een reparatie als gevolg van een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het betreft hier een gewijzigde vaststelling van het plandeel, gelegen direct ten zuiden van het hoofdveld van de S.V. Spakenburg op het sportpark Westmaat, wat door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is vernietigd.

Inhoud van de hernieuwde vaststelling

De hernieuwde vaststelling heeft specifiek betrekking op de volgende onderdelen:

Verbeelding:

  • Op de verbeelding wordt de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – tribune [sba-tr]’ opgenomen ter plaatse van de strook grond ten zuiden van het hoofdveld van de S.V. Spakenburg;

    Regels:

  • Aan artikel 10 (Sport) wordt in lid 10.2.2 onder d toegevoegd ‘(sta)tribune ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – tribune ‘ met een maximale bouwhoogte van 4,5 meter.

  • Voor het overige is het plan vastgesteld conform de inhoud van het raadsbesluit van 16 september 2010.

Het bestemmingsplan is tevens in digitale vorm te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het venster ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0313.Randmeer0800-0302 in te vullen. Ook is het bestemmingsplan te vinden op www.bunschoten.nl. In het gemeentehuis kunt u zowel de papieren als de digitale versie inzien.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden tegen de hernieuwde vaststelling, en dan alleen tegen het gewijzigd vastgestelde deel, zoals hierboven omschreven, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt gevraagd.

Bunschoten, 21 maart 2012

De secretaris/directeur, J.P. van Velden.

De burgemeester, M. van de Groep.

Naar boven