Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Heeg-Uitbreiding De Skou (inclusief beeldkwaliteitsplan)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Súdwest Fryslân bij besluit van 17 november 2011 het bestemmingsplan Heeg-Uitbreiding De Skou gewijzigd heeft vastgesteld. Het bij het bestemmingsplan horende beeldkwaliteitplan is eveneens vastgesteld.

Inhoud

Het bestemmingsplan bevat de juridische bestemmingsregeling voor het gebied dat globaal is gelegen tussen De Opper en De Wide Wimerts tussen Osingahúzen en ’t Heeger Var. Het plan voorziet in de ontwikkeling van bedrijventerrein in 6 clusters met tussenliggend groen, een natuurstrook van minimaal 75m breed tussen de bedrijfskavels en De Wide Wimerts, de vestiging van een jachtclub t.b.v. de bestaande havens en de revitalisering van een bedrijfsperceel op de hoek Osingahúzen/De Opper te Heeg.

Wijzigingen

De gewijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen:

Aanpassing van artikel 3.2, onder a sub 5 in die zin dat voor de verblijfsgebieden van mogelijke bedrijfswoningen een verhoogde (geluid)isolatie-eis (30 dB(A) wordt opgenomen. De toelichting van het bestemmingsplan is conform aangepast.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 13 januari 2012 tot en met 23 februari 2012 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het vastgestelde plan is tevens te bekijken op onze website: www.gemeentesudwestfryslan.nl/ leven en wonen/leefomgeving/ruimtelijke plannen/plannen in procedure/vastgesteld en op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn van 6 weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspaak van de Raad van State, treedt het bestemmingplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven