Logo Oude IJsselstreek
Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Kom Varsseveld’

Burgemeester en wethouders van Oude IJsselstreek maken bekend, dat het bestemmingsplan ‘Kom Varsseveld’, vastgesteld door de gemeenteraad op 23 juni 2011, onherroepelijk is geworden. Tegen het besluit tot vaststelling was bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep ingesteld. Bij uitspraak van 7 maart 2012 heeft de Raad van State dit beroep niet-ontvankelijk verklaard. Hierdoor is het bestemmingsplan op 7 maart 2012 onherroepelijk geworden.

Begrenzing en inhoud van het bestemmingsplan

In de gemeente Oude IJsselstreek is besloten bij het herzien van bestemmingsplannen te kiezen voor grote, samenhangende gebieden. Voor de kern Varsseveld houdt dit in dat voor de gehele kom één nieuw bestemmingsplan is gemaakt, inclusief bedrijventerrein Hofskamp. De in het verleden verleende vrijstellingsprocedures worden met dit bestemmingsplan positief bestemd en krijgen hierdoor een juridische basis. Het bestemmingsplan heeft hiermee een beheergericht karakter gekregen en geldt daarmee als een conserverend plan.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Kom Varsseveld’ kunt u tijdens openingstijden inzien de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen, Staringstraat 25. Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder 'De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen'. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Naar boven