Ontwerpbesluiten samenvoeging Heetvelderweg 4 en 5

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leusden maken bekend dat zij in het kader van de samenvoeging van de veehouderijen aan de Heetvelderweg 4 en 5 in Leusden de volgende ontwerpbesluiten hebben genomen:

  • 1. Het ontwerp stap 3-besluit Stad & Milieu op grond van artikel 12 Interimwet Stad & Milieu;

  • 2. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2009-herziening Heetvelderweg 4 en 5;

  • 3. De ontwerp-omgevingsvergunning Heetvelderweg 5;

  • 4. De ontwerp intrekking omgevingsvergunning Heetvelderweg 4.

De samenvoeging van beide veehouderijbedrijven vindt plaats in het kader van de afspraken uit het convenant Den Treek Henschoten.

Het voorgenomen stap 3-besluit, oftewel afwijkingsbesluit, houdt in dat afgeweken wordt van wettelijke bepalingen uit de Wet ammoniak en veehouderij (Wav artikel 6 en 7) waarin staat dat uitbreiding van een veehouderij binnen 250 meter binnen een zeer kwetsbaar gebied niet zondermeer mogelijk is. Een melding, conform artikel 11 lid 1 van de Interimwet stad-en-milieubenadering, van dit voornemen is op 20 september 2011gedaan bij Gedeputeerde Staten van Utrecht.

De gemeenteraad van Leusden heeft op 09 november 2011 besloten de coördinatieregeling uit de Wro (paragraaf 3.6.1) toe te passen op de besluiten die nodig zijn voor de samenvoeging van de beide veehouderijen. Door het toepassen van deze coördinatieregeling worden de betrokken besluiten voor deze locatie gebundeld en gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit heeft tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende afzonderlijke procedures.

Tevens vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft aan te wenden.

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen ter inzage met ingang van donderdag 22 maart 2012 tot en met woensdag 2 mei op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op het gemeentehuis van Leusden, ’t Erf 1 in Leusden.

Gedurende deze termijn kan eenieder, zowel schriftelijk als mondeling, zienswijzen indienen bij het college van Leusden, Postbus 150, 3830 AD Leusden. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze moet u vooraf een afspraak maken – 14 033. Indiening van zienswijzen is in beginsel een voorwaarde om beroep in te kunnen stellen als besluiten zijn vastgesteld.

Naar boven