Logo Florijn Assen
Ter inzage verkeersbesluit en ontwerpbeschikking ‘fietspad Oude Spoorbaan’

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om gecoördineerd:

  • een verkeersbesluit (ex artikel 15, lid 1 en artikel 18, lid 1, onder d van de Wegenverkeerswet 1994) te nemen;

  • de gevraagde omgevingsvergunning (ex artikel 2.11 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, WABO, onderdeel ‘werk en werkzaamheden uitvoeren’) te verlenen.

Deze stukken liggen met ingang van 15 maart, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis.

Inhoud

De activiteiten betreffen de aanleg van een betonnen fiets-/voetpad op de bestaande fundering van de oude spoorbaan Assen-Stadskanaal, over een lengte van ca. 1000m en breedte van 1,5m met daaraan eenzijdig een schelpenstrook van 0,5m. Ter hoogte van de Houtlaan ligt deze schelpenstrook gedeeltelijk op een bestaand voetpad.

Crisis- en herstelwet

De ontwerpbesluiten zijn ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis herstelwet, CHW). Het ontwikkelingsgebied is een deelproject van de FlorijnAs. Daarvoor is onder de Crisis- en Herstelwet een structuurvisie vastgesteld op 27 oktober 2011. Voor alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs, geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening, Wro).

Hoe kunt u uw reactie kenbaar maken

Belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde genoemde termijn schriftelijk zienswijzen indienen over bovengenoemde ontwerpbesluiten bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Na deze termijn neemt het college van B en W een definitieve besluit.

Naar boven