Logo Barendrecht
Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan en exploitatieplan Lagewei – Vrouwenpolder o.g.v. Wet geluidhinder

Op 31 januari 2012 heeft de gemeenteraad het gewijzigde bestemmingsplan en het exploitatieplan Lagewei – Vrouwenpolder vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisatie van deze twee wijken welke gescheiden worden door een park maar waarin naast woningbouw ook ruimte is voor een concentratie van maatschappelijke functies ten zuidoosten en een bedrijvenstrook in het westen van het plangebied.

Binnen Lagewei wordt onder andere de ontwikkeling van 40 woningen aan de Rijtuigwei mogelijk gemaakt. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden aan de gevels van 31 woningen uit dit plan. Hiervoor is een besluit hogere waarden opgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Lagewei – Vrouwenpolder heeft de gemeenteraad een aantal wijzigingen aangebracht.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, het exploitatieplan, het besluit hogere waarden Wet geluidhinder en het vaststellingsbesluit kunt u inzien in de periode 16 maart 2012 t/m 26 april 2012 bij het gemeentelijke Servicecentrum. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00–15.00 uur, maandag- en woensdagavond van 18.30–20.00 uur. Ook is het bestemmingsplan, het exploitatieplan en het besluit hogere waarden digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl → Actueel → Ter inzage → Ruimtelijke ordening. Het bestemmingsplan is daarnaast ook beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van tervisielegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan die:

  • tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan konden indienen;

  • Een belanghebbende die bezwaren heeft tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. M. Vorstelman via telefoonnummer 14 0180.

Naar boven