Logo Veenendaal
Besluit tot het intrekken van een gedeelte van het ‘Uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 1’ (geluidwalwoningen Faberhof)

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat hun besluit tot het intrekken van een gedeelte van het ‘Uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 1’ met ingang van 15 maart 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het ontwerp van dit besluit heeft reeds eerder ter inzage gelegen. Tegen het ontwerp besluit zijn geen zienswijzen ingediend. Ten opzichte van het ontwerp besluit zijn er geen wijzigingen aangebracht in het besluit van burgemeester en wethouders.

Ligging van het ingetrokken gedeelte van het plangebied

Het besluit tot het intrekken van een deel van het uitwerkingsplan heeft betrekking op het gedeelte van het uitwerkingsplan tussen de Rondweg-oost en de waterpartij langs de Faberhof.

Aanleiding tot het intrekken van een deel van het uitwerkingsplan

Het ingetrokken gedeelte van het uitwerkingsplan voorziet in een bouwlocatie voor geluidwalwoningen tussen de Rondweg-oost en de waterpartij aan de Faberhof. Op dit moment zijn er geen concrete plannen om deze geluidwalwoningen te realiseren.

Daarom is besloten een tijdelijke geluidwerende voorziening in de vorm van een aarden wal op deze locatie aan te leggen. De aanleg van deze aarden wal is mogelijk als het ter plaatse geldende gedeelte van het uitwerkingsplan wordt ingetrokken.

Ter inzage

Het besluit tot het intrekken van het gedeelte van het uitwerkingsplan met de daarbij behorende (kaart)bijlagen liggen met ingang van 15 maart 2012 gedurende zes weken (dus tot en met 25 april 2012) ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, 3901 GA Veenendaal.

Het Omgevingloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur. Op donderdagen is het loket ook ‘s middags open van 13.00 tot 17.00 uur.

Het besluit is ook in te zien op de website van de gemeente onder www.veenendaal.nl → bestuur en organisatie → producten en diensten → bekendmakingen → mededelingen → besluit tot het intrekken van een gedeelte van het ‘Uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 1’.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot intrekking van een gedeelte van het uitwerkingsplan. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp besluit. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp besluit kunnen eveneens beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en dit verzoek is gehonoreerd.

Naar boven