Logo Zoetermeer
Ontwerpomgevingsvergunning Willem Dreeslaan 15, Project Kinderdagverblijf Mamalief

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.12 van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO) juncto afdeling 3.4 en 3.6 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 9 maart 2012 gedurende zes weken de ontwerpomgevingsvergunning voor het bouwplan op het perceel gelegen aan de Willem Dreeslaan 15, met bijbehorende stukken ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. De omgevingsvergunning ziet op de volgende activiteiten:

  • 1. het bouwen van een bouwwerk;

  • 2. het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan;

Bij de ontwerpomgevingsvergunning hoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Het project is gelegen aan de noordoostzijde van Zoetermeer, gelegen in de wijk Oosterheem. Het betreft een vrijstaand kantoorpand gelegen aan de Willem Dreeslaan 15. Het pand grenst aan de noordwestzijde aan een woonwijk met eengezinswoningen en aan de zuidoostzijde aan de Willem Dreeslaan, een ontsluitingsweg. Tussen de Willem Dreeslaan en het pand is nog een ventweg gesitueerd. Het pand wordt omringd door openbaar gebied (voornamelijk bestaande uit de Willem Dreeslaan), tuin behorende bij het perceel, een bij het perceel behorend parkeerterrein en eengezinswoningen aan de noordwestzijde. De afstand tussen de perceelsgrenzen van Willem Dreeslaan 15 en de meest nabij gelegen woning bedraagt 19,5 meter.

Het initiatief/bouwplan betreft de realisatie van een kinderdagverblijf op de begane grond van het kantoorpand.

Het gebruik van de gronden als kinderdagverblijf en als buitenspeelruimte is niet in overeenstemming met de doeleindenomschrijving van het bestemmingsplan. Een kinderdagverblijf inclusief buitenspeelruimte is binnen de bestemming niet toegestaan.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079. Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl. De ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar bij www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zoetermeer, maart 2012

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, de secretaris, H.M.M. Koek.

De burgemeester, J.B. Waaijer.

Naar boven