Logo Noordoostpolder
Bestemmingsplan ‘Emmeloord, Europalaan 40 a, Kinderopvang SKNOP’ (gewijzigde vaststelling)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 januari 2012 het bestemmingsplan ‘Emmeloord, Europalaan 40 a, Kinderopvang SKNOP’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Europalaan 40 a te Emmeloord.

Het bestemmingsplan bevat een planologische regeling voor het wijzigen van de begane grondverdieping en een deel van de eerste verdieping voor kinderopvang en voor buitenschoolse opvang (BSO).

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding (plankaart).

De door de raad vastgestelde wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen de navolgende:

Verbeelding

De gronden bestemd voor ‘Maatschappelijk’ zijn deels voorzien van de aanduiding ‘speelvoorziening’.

Planregels

  • 1. Artikel 3 is als volgt gewijzigd:

    • aan lid 3.1 zijn toegevoegd de woorden: ‘uitsluitend voor zover het betreft diensten in de administratieve sfeer’.

    • aan artikel 3, is toegevoegd een lid 3.3

      3.3.1. Specifieke gebruiksregels

      De functie als kinderopvang mag niet eerder worden uitgeoefend dan nadat ter plaatse van de aanduiding ‘geluidscherm’ over de lengte van de gehele als zodanig aangeduide gronden een geluidscherm is geplaatst met een hoogte van minimaal 2 meter en een massa van 10 kg/ m2.

      3.3.2. Strijdig gebruik

      Tot een met de bestemming strijdig gebruik wordt in ieder geval gerekend:

      • a. het gebruik van het kindercentrum voor meer dan 42 kinderopvangplaatsen;

      • b. het verrichten van buitenactiviteiten in het kader van de kinderopvang buiten de gronden die zijn voorzien van de aanduiding ‘speelvoorziening’.

    • toegevoegd is het navolgende lid 3.4:

      3.4 (Afwijken van de gebruiksregels):

      Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in lid 3.1 onder a en b toestaan dat gebouwen worden gebruikt voor medische, educatieve en culturele doeleinden, met dien verstande dat:

      • a. dit niet zal leiden tot een onevenredige verstoring van het woon- en leefgenot.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Emmeloord, Europalaan 40 a, Kinderopvang SKNOP’ ligt met ingang van 15 maart 2012 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij het loket woonomgeving op het gemeentehuis in Emmeloord. Het plan met het daarbij behorende raadsvoorstel en -besluit en de Reactienota zienswijzen is raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0171.BP00480-VS01

en beschikbaar op: http://ruimtelijkeplannen.noordoostpolder.nl/planfolder/NL.IMRO.0171.BP00480/NL.IMRO.0171.BP00480-VS01

Tegen het besluit van de gemeenteraad kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die eerder een ontvankelijke zienswijze heeft ingediend;

  • die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • voor zover het betreft de vastgestelde wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals deze hiervoor zijn weergegeven.

Beroepschriften dienen binnen de termijn van 6 weken gericht te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn.

Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven