Logo Graft-De Rijp
Vastelling projectbesluit voor een schapenschuur aan het Oostdijkje te De Rijp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Graft-De Rijp maken ingevolge artikel 3.8 jo artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp projectbesluit ten behoeve van een schapenschuur aan het Oostdijkje (sectie F, nr. 506) te De Rijp, dat ter inzage heeft gelegen van 5 oktober 2011 t/m 15 november 2011, ingevolge het raadsbesluit van 16 februari 2012 (deels) gewijzigd is vastgesteld. De wijziging betreft de actualisering van paragraaf 5.2 van de Ruimtelijke Onderbouwing behorende bij het projectbesluit. Er is sprake van een weidevogelleefgebied op de planlocatie. Tevens heeft de raad ingestemd met de behandeling van de zienswijzen zoals opgenomen in de bijbehorende reactienota en is besloten om ten behoeve van onderhavig projectbesluit geen exploitatieplan vast te stellen.

Het projectbesluit ‘Trui Poppe’, betreft het planologisch mogelijk maken van het plaatsen van een schapenschuur op een perceel aan het Oostdijkje in De Rijp (kadastraal bekend als gemeente Graft-De Rijp, sectie F, nummer 506).

Het vastgestelde projectbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken en het raadsbesluit liggen vanaf woensdag 14 maart 2012 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Graft-De Rijp. Dit is tot 25 april 2012. U kunt de stukken inzien op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en ‘s middags op afspraak tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Tevens is het plan met bijbehorende stukken te raadplegen op de website van de gemeente: www.graftderijp.nl (onder tabblad actueel/bekendmakingen).

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen een termijn van zes weken, ingaande op de dag na die waarop het projectbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken ter inzage zijn gelegd, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerp projectbesluit. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde projectbesluit niet. Om de werking van het vastgestelde projectbesluit te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. De werking van het projectbesluit wordt dan opgeschort totdat er een beslissing is genomen over het verzoek om de voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening kan alleen worden getroffen indien onverwijlde spoed dat vereist.

Het beroepschrift respectievelijk verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie staat op de website van de Raad van State.

Naar boven