Besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 13 maart 2012, nr. IENM/BSK-2011/166632, tot wijziging van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012 ten behoeve van het Planbureau voor de Leefomgeving, de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, de Overlegorganen Verkeer en Waterstaat en de Adviesraad gevaarlijke stoffen (wijziging Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012)

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het tweede lid, onder n, vervalt ‘, bedoeld in het Besluit Planbureau voor de Leefomgeving’.

2. Het derde lid, onder a, komt te luiden:

  • a. het secretariaat van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, bedoeld in de Wet Raad voor de leefomgeving en infrastructuur;.

3. Het derde lid, onder b, komt te luiden:

  • b. het secretariaat van de Overlegorganen Verkeer en Waterstaat, bedoeld in de Wet advies en overleg Verkeer en Waterstaat;.

4. In het derde lid, onder e, wordt na de puntkomma toegevoegd: en.

5. In het derde lid, onder f, wordt ‘; en’ vervangen door een punt.

6. Het derde lid, onder g, vervalt.

B

In artikel 17, eerste en tweede lid, vervalt de zinsnede ‘overeenkomstig het Besluit Planbureau voor de Leefomgeving’.

C

Artikel 17, zesde lid, komt te luiden:

  • 6. Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft op het gebied van het milieu, de natuur en de ruimte tot taak het verkennen en signaleren van relevante maatschappelijke ontwikkelingen, het monitoren en analyseren van ontwikkelingen en het analyseren van relevant beleid en van besluitvormingsprocessen met betrekking tot dat beleid, het maken van prognoses en toekomstverkenningen en het ontwikkelen van beleidsvarianten en scenario’s. Daarnaast kan het Planbureau voor de Leefomgeving door tussenkomst van de minister op verzoek van de Minister van Algemene Zaken, de Minister van Buitenlandse Zaken, de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de door deze gevraagde werkzaamheden verrichten. Het Planbureau voor de Leefomgeving voert zijn taken en werkzaamheden uit op basis van een door de minister vastgesteld protocol en vervaardigt ten behoeve van zijn taken en werkzaamheden in ieder geval een maal per twee jaar een Balans voor de Leefomgeving, waarin een actueel beeld van de kwaliteit van de leefomgeving wordt gegeven, mede in relatie tot het gevoerde beleid.

D

In artikel 21 wordt, onder vernummering van het tweede lid tot derde lid, een nieuw lid ingevoegd, luidende:

  • 2. Plaatsvervanging geschiedt overeenkomstig daartoe strekkende instructies van de secretaris van het betreffende adviesorgaan of overlegorgaan.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 april 2012.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

Naar boven