Logo Wijchen
Reactieve aanwijzing bestemmingsplan Wijchen-Oost, uitbreiding Havenweg

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Wijchen Oost, uitbreiding Havenweg’ is op 2 februari 2012 door de gemeenteraad vastgesteld. Het plan voorziet in een kleine uitbreiding van het bedrijventerrein Oost. Het plangebied is gelegen tussen de Graafseweg en de Havenweg. Op 8 maart 2012 hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland een zogenaamde reactieve aanwijzing gegeven. Met een reactieve aanwijzing kan de provincie onderdelen van een bestemmingsplan of een geheel bestemmingsplan niet inwerking laten treden. Voor de onderdelen van het bestemmingsplan, waar een reactieve aanwijzing op is gegeven, blijven de ‘oude’ bestemmingsplannen van toepassing. De reactieve aanwijzing beslaat het gehele bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Wijchen Oost, uitbreiding Havenweg’. Dit betekent dat het bestemmingsplan ‘Herziening uitbreidingsplan in hoofdzaak gemeente Wijchen’ (1962) van toepassing blijft en dat het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Wijchen Oost, uitbreiding Havenweg’ niet in werking treedt.

Ter inzage

De reactieve aanwijzing en het bestemmingsplan liggen met ingang van 15 maart 2012 gedurende zes weken in het gemeentekantoor ter inzage. De openingstijden zijn op werkdagen van 8.30–12.30 uur en op woensdagavond van 17.00–19.30 uur. Op afspraak kunt u ook 's middags stukken inzien. De reactieve aanwijzing is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen de reactieve aanwijzing kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De termijn voor indiening van een beroepschrift tegen het aanwijzingsbesluit vangt aan met ingang van de dag na die waarop het aanwijzingsbesluit ter inzage is gelegd en bedraagt zes weken.

Hebt u er als belanghebbende veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt? Dan kunt een voorlopige voorziening vragen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Bij het verzoek om een voorlopige voorziening moet een kopie van het beroepschrift worden bijgevoegd. Voor de behandeling van een beroepschrift, maar ook voor een verzoek om een voorlopige voorziening, is griffierecht verschuldigd.

Wijchen, 14 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Wijchen, G.H.W. Noordewier, burgemeester.

J.W.M. van der Knaap, secretaris.

Naar boven