Logo Helmond
Ontwerpbestemmingsplan ‘Helmond West- Dahliatuin’

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerpbestemmingsplan “Helmond West- Dahliatuin met ingang van 15 maart 2012 zes weken door een ieder kan worden ingezien.

Het plan kan worden geraadpleegd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen. Er ligt ook een papieren exemplaar ter inzage in de Stadswinkel. Het inzien van deze stukken kan alleen op afspraak. U kunt uw afspraak telefonisch maken via telefoonnummer 14 04 92 of via www.helmond.nl/afspraak.

De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

In het kader van de ontwikkeling van de Goorloopzone bij Helmond West, moet de bestaande Dahliatuin aan de Itterestraat verplaatst worden. In het voorstadium is overleg gevoerd met het bestuur van de Dahliavereniging, waarbij het bestuur heeft aangegeven graag in het Goorloopdal te blijven (i.v.m. watervoorziening van de Dahlia’s en een goede grondslag) en zo dicht mogelijk bij Helmond- West in verband met de historische achtergrond. Als alternatief kwam een locatie ten zuiden van de bebouwing van Houtsdonk naar voren. De leden van de Dahliaverenging ingestemd met een verplaatsing van de tuin naar onderhavige locatie.

Binnen bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, afdeling Ruimtelijke Ordening en Verkeer, Postbus 950, 5700 AZ Helmond, onder vermelding van bovengenoemd bestemmingsplan.

Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur telefonisch naar voren worden gebracht door te bellen naar het hiervoor aangewezen telefoonnummer (0492) 58 74 55.

Helmond, 14 maart 2012

Burgemeester en wethouders, A.A.M. Jacobs, burgemeester.

A.A.M. Marneffe RA, secretaris.

Naar boven